Pizza for your journey

Αν ψάχνετε κάτι να μαγειρέψετε για τη διαδρομή η pizza είναι πάντα καλή λύση, γιατί τρώγεται όχι μόνο ζεστή, αλλά και κρύα, είναι χορταστική και νομίζω αρέσει σε όλους. 

Ζύμη για 2 pizzas μεγάλου μεγέθους (χρησιμοποιώ ταψί διαμέτρου περίπου 33cm):
  • 250g κόκκινο αλεύρι
  • 2/3 ποτηράκι του καφέ λάδι 
  • σχεδόν 1 ολόκληρο φακελάκι μαγιά (1 φακελάκι έχει 8g)
  • 1 1/2 πλαστικό ποτήρι γάλα 
  • μπλε αλεύρι (όσο σηκώσει - δηλαδή όσο χρειάζεται για να μην είναι κολλώδης η ζύμη)
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο λεκανάκια, σκεπάστε τα με μία πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει τουλάχιστον 4 ώρες (βλέπετε και με το μάτι πόσο φουσκώνει, άλλες φορές παίρνει λιγότερο, άλλες περισσότερο χρόνο, ανάλογα την εκάστοτε δοσολογία).

Tip: Προσοχή, η ζύμη κολλάει πολύ μέχρι να γίνει. Θα χρειαστείτε λοιπόν αρκετό μπλε αλεύρι και μαεστρία στο ζύμωμα... θέλει λίγο υπομονή.



Υλικά για την επικάλυψη:
Εδώ ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει ό,τι υλικά προτιμά. Προσωπικά ακολουθώ την εξής διαδικασία για κάθε pizza:

Στρώνω τη ζύμη στο ταψί και επικαλύπτω με χυμό ντομάτας - προσοχή βάζετε λίγο λίγο και απλώνετε με ένα κουτάλι, γιατί αν το παρακάνετε η ζύμη θα "νερώσει" στο ψήσιμο και σίγουρα δε θα γίνει ποτέ τραγανή (θέλουμε ο χυμός να παέι παντού χωρίς να γίνει σούπα). Στη συνέχεια κόβω σε φέτες γαλοπούλα και τυρί του τόστ μέχρι να καλύψω σχεδόν όλη την επιφάνεια (γύρω στις 4 - 5 φέτες από το καθένα χρειάζομαι). Αν έχω μπέικον σίγουρα θα το χρησιμοποιήσω (2 - 3 φέτες περίπου). Στη συνέχεια απλώνω 200g περίπου τριμμένο κασέρι - κασέρι και μόνο κασέρι επιλέγω για pizza. Στο τέλος κόβω σε κομματάκια πιπεριά για decor και γεύση. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200Cο για 30min.
Enjoy! :cheers:

Category:

11 σχόλια:

Εvi είπε...

Αχού! Μου άνοιξε η όρεξη!!!
Τι μου έκανες τώρα...

myStickland είπε...

αχχχ..να είχαμε μια τώρα!!<3

glittermeup είπε...

Iperoxo na mas deikseis kialles sindagies !! xo

mariza είπε...

@cbsq6961 & myStickland
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμένα θα μου κακόπεφτε η Pizza αυτή τη στιγμή!! Αλλά θα αρκεστώ σήμερα στο σνιτσελάκι μου.

@glittermeup
Ωραία! έχω και για τυροπιτάκι και για Muffins συνταγές στο label "tips for trips" αν δεις. Καλό βράδυ και καλά μαγειρέματα!!

Ανώνυμος είπε...

Λατρευω να φτιαχνω πιτσα!
Ευκολη κ πεντανοστιμη!
Συν του οτι ειναι πολυ πιο υγιεινη απο τις απ'εξω..

Ομολογω οτι δεν εχω δοκιμασει ποτε με κασερι!
Συνηθως γκουντα βαζω σε συνδιασμο με ο,τι αλλο εχω..Θα δοκιμασω ομως κ με κασερι..

Πολλα φιλια!!

Unknown είπε...

μου τρέχουνε τα σάλια...και εγώ έκανα pizza το Σάββατο αλλά με έτοιμη ζύμη δεν προλάβαινα να τη ζημώσω...έχεις δίκιο η pizza τρώγεται άνετα ζεστή και κρύα...ειδικά αν έχει περισσέψει ξέρω τι θα φάω για πρωινό την επόμενη ημέρα

mariza είπε...

@Artemi
Εννοείται πολύ πιο υγιεινή από αυτές που παραγγέλνουμε, οι οποίες συχνά είναι και λίγο "πλαστικές" - όπως συνηθίζω να λέω. Βάλε κασέρι, είναι πολύ ωραίο, τουλάχιστον εμένα μου αρέσει περισσότερο. Εξάλλου το τυρί του τοστ που βάζω είναι αντίστοιχο: gouda, edam, ό,τι βρω στο ψυγείο.

@Demi
Πωπω κι εγώ όποτε τη σκέφτομαι νιώθω λίγο να πεινάω... Κάποια φαγητά είναι "καταδικασμένα" να είναι πάντα τέλεια. Κι εγώ πάντως πολλές φορές επειδή δεν προλαβαίνω να ζυμώσω και να περιμένω να φουσκώσει παίρνω έτοιμη. Μια χαρά την τρώμε κι αυτή!!

Ioanna G είπε...

Τρελαίνομαι για πίτσα, πρέπει να αρχίσω να φτιάχνω κι εγώ, δε φαίνεται δύσκολη!

mariza είπε...

@Natalie
Καθόλου δύσκολη δεν είναι απλά να έχεις κατά νου ότι πρέπει να περιμένεις κάποιες ώρες να φουσκώσει η ζύμη, οπότε κάνε ΄νωρίς την προετοιμασία... για να φας στην ώρα σου - Lol.

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Χθες το βράδυ έκανα pizza!!
Επίσης πιστεύω ότι έχει σημασία στο ψήσιμο και το ταψί που θα την βάλεις!
Να πιω τον καφέ και θα φάω ένα κομμάτι για πρωινό νομίζω!! χαχα
Καλό Σ/Κ!
Φιλιά!

mariza είπε...

@Σταχτοπούτα
Α ναι εδώ επαυξάνω. Το ταψί έχει πολύ μεγάλη σημασία. Γενικά σε ό,τι φτιάχνουμε τα κουζινικά - βλ. κατσαρόλες, ταψιά κτλ - λεχουν σημασία και το καταλαβαίνει κανείς όταν χρησιμοποιήσει κάτιι που δεν είναι καλό.
Καλό Σ/Κ!

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.