ΑΡΑΧΩΒΑ

Για τους περισσότερους η Αράχωβα είναι οικείο μέρος. Λογικά έχετε περάσει μια βόλτα από εδώ, είτε με τους δικούς σας όταν ήσαστε μικρά, είτε ως φοιτητές, είτε με φίλους. Νομίζω πως θα περάσετε καλά αν πάτε πριν την κάθοδο των Δωριέων που διαρκεί από μέσα Νοέμβρη μέχρι μέσα Φλεβάρη περίπου – εξαρτάται πάντα κι από το χιόνι.

Ξενοδοχεία και ξενώνες άπειρα για όλα τα γούστα και για όλες τις τσέπες. Δοκίμασα αυτό:
Πάρα πολύ καλό μπορώ να πω. Καθαρό, με άνετο κρεβάτι και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Στην Αράχωβα δε θα μείνετε νηστικοί, εκτός κι αν πάτε υψηλή περίοδο, οπότε όχι μόνο φαγητό αλλά ούτε καν την καρεκλίτσα της ταβέρνας δε θα δείτε. Σας βλέπω για molto από το κοντινότερο περίπτερο. Πάντως αν κάτσετε θα φάτε. Θα βρείτε από πιτσαρίες και ταβέρνες μέχρι gourmet εστιατόρια. Το «Φλόξ» είναι ωραίο μαγαζάκι για φαγητό και ποτό το βράδυ. Γενικά νόστιμα πιάτα και χύμα κρασί που έτεινε στη γεύση στο merlot – πολύ γευστικό μπορώ να πω. Ο dj εκείνη τη βραδιά ήτανε στα κέφια του. Ξαφνικά… πήρε ένα μικρόφωνο να τραγουδήσει! Καλλίφωνος εντέλει. Γυρνούσε κι ένα ένα τα τραπέζια προτρέποντας τους θαμώνες να δοκιμάσουν την τύχη τους. Κανένας μας πάντως δεν προκρίθηκε στην «επόμενη φάση».


Οι σκιέρ θα βρουν το δρόμο για το χιονοδρομικό, δε χωράει αμφιβολία.
Για την περίπτωση πάλι που δε γνωρίζετε σκι ή δεν έχει χιονίσει, ένα έχω να σας πω. Γουρούνες, buggy και άλλες fun δραστηριότητες! Πάρτε λοιπόν μια γεύση δράσης:
Ο υπεύθυνος κατοικοεδρεύει στο Λιβάδι και θα σας κατατοπίσει πλήρως για τις διαδρομές. Εμείς διαλέξαμε γουρουνίτσες και τη διαδρομή μέχρι το σπήλαιο της Πυθίας. Τονίζω ότι τη συγκεκριμένη τουλάχιστον διαδρομή την κάναμε μόνοι. (αλλού υποχρεούσαι να ακολουθείς κάποιον οδηγό κινούμενος σε οριοθετημένο ρυθμό). Γνώσεις οδήγησης (δεν εννοώ μόνο δίπλωμα), αντίληψη του χώρου  και καλή αίσθηση του οχήματος κρίνονται απαραίτητες για να μη χτυπήσετε. Η διαδρομή στο σπήλαιο μας ενθουσίασε. Η φύση, ο αέρας του βουνού, η ταχύτητα προσφέρουν απίστευτη αίσθηση ελευθερίας. Είναι αναζωογοννητικό, φοβερό αίσθημα. Τώρα το σπήλαιο.. πώς να το περιγράψω? Ενδιαφέρον μεν, αλλά δε θα το ξαναέκανα. Ανατριχίλα. Λίγο η περίεργη μυρωδιά, λίγο το σκοτάδι, η ηχώ που προκαλούσε κάθε θρόισμα φύλλου απ’ έξω και κάτι σαν υπολείμματα τελετών (φανταστείτε μας είχε ήδη προειδοποιήσει ο ιδιοκτήτης) δημιουργούν σκηνικό θρίλερ. Ενολίγοις, αν φοβάστε εύκολα μην μπείτε μέσα. Επιστρέφοντας μάλλον θα γυρίσετε λασπωμένοι, οπότε κορίτσια ξεχάστε τα άσπρα φορμάκια σας, φορέστε κάτι πρόχειρο προτού έρθετε.

Αράχωβα do not miss:
  • Εκδρομή στους Δελφούς. Από τους πιο διαφορετικούς και ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους που έχω επισκεφθεί. Θα δείτε την αρχαία Ελλάδα από μια άλλη οπτική.
  • Είτε σκι είτε κάποια άλλη δραστηριότητα στη φύση. Δοκιμάστε το.

Category:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.