Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα είναι μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1959, όπως την οραματίστηκε ο Νικόλαος Πλαστήρας. Χάρη στη λίμνη η περιοχή απέκτησε σημαντική τουριστική αξία και όχι άδικα. Το υδάτινο στοιχείο σε συνδυασμό με τα βουνά και το πράσινο σχηματίζουν ένα τοπίο μαγευτικό. Breathtaking!
Άποψη τς λίμνης - περιοχή Κρυονέρι
:) :) Μούυυυυυ - ζωάκια της περιοχής :) :) 
Τα χωριά γύρω από τη λίμνη είναι πολλά και ο γύρος της με αυτοκίνητο απαιτεί αρκετές ώρες οδήγησης. Για να επιλέξετε πού θα μείνετε χρειάζεται λοιπόν προσοχή, καθότι εκτός των αποστάσεων να έχετε κατά νου, ότι δεν είναι ισόποσα ανεπτυγμένες όλες οι περιοχές. Το Κρυονέρι και τα όμορα χωριά είναι το μέρος που προσφέρει τις περισσότερες επιλογές με πληθώρα τουριστικών μονάδων, από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα μέχρι οικογενειακούς ξενώνες, ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες.

Από την έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα πολλά υπέροχα πραγματικά καταλύματα. Τελικά διαθέσιμο δωμάτιο βρήκαμε στον ξενώνα Μπαλακώστα στο Κρυονέρι:
http://www.holidayshop.gr/resort/resort.asp?ElementId=13849
που μας άφησε αρκετά ικανοποιημένους. Μείναμε στη σοφίτα με 90€/βραδιά κατά την υψηλή περίοδο των Χριστουγέννων το 2007. Καθαριότητα, όμορφα και ζεστά δωμάτια, πρωινό, ευγενικοί ιδιοκτήτες. Το μοναδικό μειονέκτημα που οφείλω να σημειώσω είναι το πρόβλημα ηχομόνωσης. Ανεπαίσθητες μεν, ουσιαστικές δε χαραμάδες ανάμεσα στους εσωτερικούς ξύλινους τοίχους - που μπορεί να οφείλονται είτε στην κατασκευή, είτε και στις συστολοδιαστολές του υλικού λόγω θερμοκρασιακών μεταβολών - αφήνουν το θόρυβο να διαχέεται στα δωμάτια.
Θεά από το δωμάτιο
Για φαγητό, από όσα δοκιμάσαμε, αυτό που προτείνω είναι ο Δειπνοσοφιστής στα Καλύβια Πεζούλας, με νόστιμα πιάτα και φιλικές τιμές εν συγκρίσει με άλλα εστιατόρια.
http://www.odigoslimnisplastira.gr/index.php?page=tavern/dipnosofistis/

Όσο για τις δραστηριότητες, ειδικά η περίοδος άνοιξη - καλοκαίρι - φθινόπωρο προσφέρει πολλές εναλλακτικές για να απολαύσετε τη φύση. Ποδήλατο στα παράκτια της λίμνης για να χαλαρώσετε ή ακόμα και διαδρομές με 4x4, αν προτιμάτε τα sport που ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Το χειμώνα το χιόνι είναι συνήθως άφθονο, οπότε μην παραλείψετε να περάσετε από το γραφικό Νεραϊδοχώρι για χιονοπόλεμο... αν νιώθετε κι εσείς ακόμα παιδιά! Φυσικά στην περίπτωση αυτή, πρέπει να έχετε προμηθευτεί με αλυσίδες, γι αυτό να ελέγξετε τον καιρό οπωσδήποτε πριν την εκδρομή σας. Για βόλτα επιβάλλεται μία επίσκεψη στο φράγμα, στο οποίο εξάλλου οφείλεται η ομορφιά του τόπου. Γύρω από το φράγμα μπορείτε να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας χαζεύοντας τους πάγκους της υπαίθριας αγοράς που έχουν στήσει διάφοροι μικροπωλητές.
Φράγμα
Να περάσετε καλά και να προσέχετε στο δρόμο kiss.



Category:

11 σχόλια:

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Πρέπει να είναι μαγικά!! Είσαι ένας ταξιδιωτικός θησαυρός τελικά!! Πάντα με ωραίες προτάσεις!! Αχχχ θέλω να πάω ταξίδι Ελλάδα!! Καλό Σ/Κ!! Φιλιά!!

mariza είπε...

@Σταχτοπούτα
:) Αχ με κάνεις πολύ χαρούμενη με τα λόγια σου. Κι εγώ σου εύχομαι να έρθεις πολύ σύντομα και να περάσεις υπέροχα!!

Unknown είπε...

Mariza μου καθε σου post ειναι τέλειο!! Ειχαμε προγραμματισει να παμε περυσι το χειμωνα,αλλα κατι μας ετυχε και το ακυρώσαμε! Σιγουρα θα το κανονισω για φετος το χειμωνα!! Φαινεται υπεροχο μερος!!! Φιλακια x

glittermeup είπε...

Iperoxo ! Ti wraia pou einai ta taksidia :)
Kisses xo

Κερασία είπε...

Καλά μιλάμε εκεί ειναι πανέμορφα. Αν και ειναι κοντά μας εχω παει μονο μια φορά...το πιστεύεις?
Λοιπον το θέμα με την ηχομόνωση είναι σημαντικό νομίζω ειδικά αν πληρώνεις και 90 ευρω...διότι σκέψου να είσαι με τον καλό σου σε ρομαντική βραδιά και να ακουγεσαι τρια δωμάτια μακριά...
Γιατί και στην μούγκα να είσαι βρε αδερφε...ένα τρίξιμο το κρεβάτι θα το έχει ε?
:P
Μάααααακια

mariza είπε...

@Christina
Μακάρι φέτος να τα καταφέρετε. Είναι πανέμορφα

@Glittermeup
Ναι και στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ όμορφα μέρη τελικά.

@Κερασία
Χαχα, πράγματι. Το θέμα είναι ότι ακούς και τους γύρω. Άκουγες μέχρι και όσα λέγανε κάτω στην αίθουσα του πρωινού! Το έγραψα γιατί είναι θέμα σημαντικό και δε θέλω να σας κοροιδεύω. Πολύ ωραίο δωμάτιο κλπ, πεντακάθαρο, πραγματικά πολύ φιλότιμη οικοδέσποινα, αλλά τουλάχιστον όταν είχαμε πάει εμείς υπήρχε πρόβλημα σοβαρό στην ηχομόνωση.

Ανώνυμος είπε...

Αλλο ενα μερος στην λιστα μου!!
Τελειο το ποστ σου φυσικα :)
Φαινεται πανεμορφο κ εχω ακουσει τα καλυτερα..

Αυτο με την ηχομονωση ειναι μεγαλο θεμα...Το τι εχουμε ακουσει σε ταξιδια δεν λεγεται! χαχαχα

Πολλα φιλια!!

mariza είπε...

@Artemi
Χιχι πράγματι! Φιλάκια.

Unknown είπε...

Θέλω εδώ και πολλά χρόνια να πάω αλλά δεν τα έχω καταφέρει...φαίνεται πανέμορφο ίσως φέτος κάτι να κάνουμε!!Πολύ όμορφο ποστ!

mariza είπε...

@Demi
Μακάρι να πάτε... κι αν υπάρχουν λεφτά θα σας δίνω tips για πολλά μέρη ακόμα (προς το παρόν βέβαια επικρατεί "ξηρασία" - κλαψ - κι αυτά όλα που διαβάζετε είναι από παλαιότερες εκδρομές).
Φιλιά

post card είπε...

flight deals
www.bangkokcheapsflights.com

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.