Ταξίδια και αφυδάτωση

Έχετε παρατηρήσει όταν ταξιδεύετε ότι μπορεί να νιώθετε έντονη κούραση, ζαλάδα, το λαιμό σας ξηρό και το δέρμα σας να μοιάζει θαμπό? Δεν είναι η ιδέα σας... αυτό οφείλεται στην αφυδάτωση που συχνά παθαίνουμε είτε λόγω έλλειψης νερού, είτε λόγω ξηρού περιβάλλοντος. Το τελευταίο μάλιστα είναι φαινόμενο ιδιαίτερα αισθητό στα αεροπλάνα, όπου η υγρασία βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Το πρόβλημα αυτό φυσικά επηρεάζει άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και οι τρόποι για να το αντιμετωπίσετε είναι λίγοι και μάλλον... αυτονόητοι:

  • νερό, νερό, νερό! Μην ξεχνάτε να κουβαλάτε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό. Στο αεροπλάνο, όπου δεν επιτρέπεται να έχετε μαζί σας υγρά άνω των 50mL, μπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε στιγμή από τις αεροσυνοδούς ένα ποτηράκι νερό.
  • μην ταξιδεύετε πεινασμένοι.
  • καλό όμως είναι να μην έχετε καταναλώσει πολύ αλμυρά και βαριά φαγητά προηγουμένως.
  • μην αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, γιατί αφενός μεν επιδεινώνετε τις κοκκινίλες που τυχόν εμφανίζονται, αφετέρου δε αυξάνεται και τις πιθανότητες μολύνσεων. Ειδικά για τις γυναίκες: μπορείτε να έχετε μαζί σας μια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο και αν είναι δυνατό, κυρίως στα πολύ μακρινά ταξίδια, να μη φοράτε μακιγιάζ.
  • στο αυτοκίνητο ή στο καράβι να ξέρετε πως ο κλιματισμός ξηραίνει την ατμόσφαιρα, οπότε αν κινείστε με αμάξι μπορείτε να κάνετε μια στάση, να τον κλείσετε και να ανοίξετε τα παράθυρα, στο δε καράβι κάντε μια βόλτα στο κατάστρωμα. Στο αεροπλάνο η ξηρότητα είναι προφανώς αναπόφευκτη...
  • μόλις φτάσετε στον προορισμό σας κάντε ένα μπάνιο, ξαπλώστε αν έχετε χρόνο, οι άντρες να είστε όσο το δυνατό "ευγενικοί και προσεκτικοί στο ξύρισμα" και για τις γυναίκες... προφανώς οι κρέμες σας θα φανούν τη συγκεκριμένη στιγμή πολύ χρήσιμες.
Να περνάτε καλά και να προσέχετε.kiss


PS: Ένα από τα άρθρα στο διαδίκτυο που μιλούν για την αφυδάτωση στο αεροπλάνο: http://www.everydayhealth.com/healthy-travel/air-travel-and-dehydration.aspx

Category:

8 σχόλια:

glittermeup είπε...

Teleia !! xo

Ανώνυμος είπε...

Xρησιμοτατες οι συμβουλες σου Μαριζα μου..
Θα το εχω υποψιν μου ταν επιτελους ταξιδεψω με αεροπλανο :)
xx

Claire D. T είπε...

Τι χρήσιμη δημοσίευση!! :)

mariza είπε...

Thank you girls for all your lovely comments!
xxx

Ioanna G είπε...

Πολύ σωστές συμβουλές!

mariza είπε...

@Natalie
Ευχαριστώ Natalie, ειδικά πάντως η πρώτη που αφορά το νερό είναι και η πιο σηματική. Φιλιά.

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Ειδικά στο αεροπλάνο όσο κι αν διαρκεί το ταξίδι μου μετά πάντα νιώθω τόσο βρώμικη, που το πρώτο πράγμα που ακέφτομαι είναι ένα ζεστό μπάνιο!! Έχω προσέξει επίσης ότι τα χείλη μου και τα χέρια τα αισθάνομαι παραπάνω αφυδατωμένα!! Μακιγιάζ ποτέ φυσικά, ειδικά σε ταξίδια με αεροπλάνο πάνω από 4 ώρες!! Άντε λίγο μάσκαρα και ένα gloss!! Ρούχα όσο γίνεται άνετα!! Τα στενά τζην και παντελόνια στο αεροπλάνο μου προκαλούν ασφυξία!!

mariza είπε...

@Σταχτοπούτα
Πράγματι. Μιας και λες για παντελόνια να σημειώσω ότι φοράω φόρμες στα ταξίδια και στο carry on bag έχω πάντα extra καλτσούλες και extra ζακετούλα για την περίπτωση κρύου. Lip balm πάντα εννοείται.

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.