Safety first

Για εσάς και τους αγαπημένους σας οι πιο βασικοί κανόνες που δεν ξεχνάμε ποτέ στο αυτοκίνητο:

  1. Φοράμε ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ όλοι οι επιβαίνοντες (μπροστά και πίσω). Για τους μοτοσυκλετιστές εννοείται πάντα ΚΡΑΝΟΣ. 
  2. ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ. Ακόμα κι αν ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι κατασκευασμένο για πολλά km/h οι δρόμοι που κινούμαστε δεν είναι!! Δεν πρόκειται για πίστες αγώνων με αμμοπαγίδες, μπαριέρες, εύκαμπτους τοίχους και έμπειρους οδηγούς ντυμένους με ειδικές στολές και κράνη.
  3. ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΜΕ
  4. Αν παίρνουμε φάρμακο οποιασδήποτε μορφής ελέγχουμε στις οδηγίες αν επηρεάζει την αντίληψη και την ικανότητα οδήγησης. Επίσης αν νιώθουμε κουρασμένοι ή νυσταγμένοι καλούμε ταξί ή δίνουμε τα κλειδιά σε κάποιον νηφάλιο.
  5. Φροντίζουμε να κάνουμε SERVICE ΕΓΚΑΙΡΩΣ. Λάστιχα, λάδια κτλ είναι κρίσιμοι παράγοντες που δεν πρέπει να αμελούμε.

Ακολουθεί βίντεο με crash test στα 190km/h περίπου για να καταλάβετε καλύτερα γιατί δεν πρέπει να τρέχουμε:



Το παρακάτω βίντεο περιέχει ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ. Πρόκειται για καμπάνια της Αυστραλίας με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων.




Τα ατυχήματα δεν συμβαίνουν απαραίτητα εξαιτίας μας. Συντρέχουν άπειροι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα τρακάρισμα. Κάποιο άλλο όχημα, η κατάσταση του δρόμου, κάτι που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μας κ.ο.κ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε εμάς, αυτούς που αγαπάμε και όσους κινούνται στο δρόμο είναι να ακολουθούμε τουλάχιστον τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.



Category:

5 σχόλια:

Claire D. T είπε...

Αυτό το είδος διαφήμισης για αυτό ακριβώς το λόγο περιέχει σκληρές εικόνες.. Θέλει να μας τρομάξει μπας και βάλουμε μυαλό και προσέχουμε! Έχω δει πολλά τέτοια σποτάκια και πάντα ανατριχιάζω γιατί είναι βγαλμένα μέσα από την ζωή!!
Πολύ καλό το ποστ σου κοπέλα μου.. :)

Ανώνυμος είπε...

Ποσο δικιο εχεις!
Μακαρι να ημασταν ολοι πιο ενημερωμενοι κ πιο εηυαισθητοποιημενοι..
Δυστυχως οι περισσοτεροι αν δεν παθουν δεν μαθαινουν..

Stella Katz είπε...

Πες τα βρε Μαρίζα.... Μακάρι όλοι να πρόσεχαν έτσι...

Unknown είπε...

Πόσο δίκιο έχεις να συμπληρώσω ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό φταίει και ο τρόπος εκμάθησης οδήγησης ο οποίος στην Ελλάδα είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτος...γιατί το μόνο που μαθαίνεις είναι να χειρίζεσαι το αυτοκίνητο και όχι να οδηγείς...οδηγώ εδώ και 7 χρόνια κάθε πρωί που φεύγω από το σπίτι μου κάνω τον σταυρό μου να γυρίσω σώα!!!

myStickland είπε...

έχω δεί και εγω το βιντεάκι και ομολογώ οτι είναι συγκλονιστικό..δεν νομίζω να προβάλεται στην Ελλάδα, αν και θα έπρεπε, γιατί υστερούμε στην οδική συμπεριφορά..οδηγώ 11 χρόνια και έχουν δει αρκετά τα μάτια μου..δυστηχώς, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα..που λείπει απο πολλούς!

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.