Τρουφάκια Jamie Oliver


Βάλτε το video από το 5:00 για να δείτε τη συνταγή.

Τα έφτιαξα το Σάββατο με μικρές παραλλαγές και βγήκαν υπέροχα:

Υλικά για 60-70 μικρά τρουφάκια:
450g κουβερτούρα (ο Jamie χρησιμοποιεί όπως με 90% κακάο)
400g ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας νερό
200g φουντούκια
290mL κρέμα γάλακτος
τρούφα
κονιάκ ή μαυροδάφνη (προαιρετικό)

Εκτέλεση:
Με τη ζάχαρη και το νερό φτιάνετε σε ένα κατσαρολάκι σιρόπι. Όταν το χρώμα του σιροπιού αρχίσει να σκουραίνει ρίχνετε τα φουντούκια και τα κρατάτε κι αυτά στη φωτιά. Σε ένα ελάχιστα λαδωμάνο ταψάκι χύνετε την καραμέλα με τα φουντούκια και τα θερμαίνετε στο φούρνο για κάποια λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και μετά σπάτε την καραμέλα σε κομμάτια και τη θρυμματίζετε στο μιξεράκι. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν - μαρί και προσθέτετε την κρέμα γάκτος και τα θρυμματισμένα φουντούκια ανακατεύοντας καλά, ωσότου σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν και ο Jamie δεν έβαλε, εγώ πρόσθεσα και λίγο κονιάκ για να αρωματιστούν τα σοκολατάκια μου. Βάζετε τη σοκολάτα στο ψυγείο για όση ώρα χρειαστεί (στο δικό μου ψυγείο οπωσδήποτε 1h) μέχρι να πήξει και να μην είναι παχύρρευστο το μείγμα, ώστε να μπορείτε να πλάσετε τα τρουφάκια σας. Γαρνίρεται με ό,τι τραβάει η καρδιά σας, τρούφα, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς όπως φιστίκια, κακάο, καρύδα.

Tip:
Επειδή η καραμέλα μπορεί να μη σας πετύχει και στα τρουφάκια να αισθάνεστε τους κόκκους ζάχαρης, προτείνω απλά να θρυμματίσετε τα φουντούκια στο μίξερ και αντί για κρέμα γάλακτος και ζάχαρη να προσθέσετε στη λιωμένη κουβερτούρα 1 γεμάτο ποτήρι του τσαγιού ζαχαρούχο γάλα. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε και πολύ χρόνο!!

Τα τρουφάκια αυτά μπορείτε να τα πάρετε και σε κάποιο ταξιδάκι μαζί σας μέσα σε ταπεράκι ή σε κάποιο ωραίο κουτάκι, αρκεί το ταξίδι να είναι "χειμωνιάτικο". Τα τρουφάκια σε εαρινές θερμοκρασίες λιώνουν με την ταχύτητα του φωτός. kiss

Category:

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mmmm...αγαπω Jamie κ αγαπω σοκολατα!
Θα τα δοκιμασω οπωσδηποτε :)
xxx

mariza είπε...

@Artemi
Είναι πολύ τέλεια. Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να φας μόνο ένα και τελειώνουν πολύ γρήγορα!!! Φιλάκια.

Εvi είπε...

Έλα! Τα έκανες; Είχα δει παλιότερα αυτή τη συνταγή αλλά με τρόμαξε η πραλίνα φουντουκιού, πού να μπλέξεις τώρα με καραμέλα, κι αν πέσει στα μάτια της κουζίνας την καταστρέφει... Μάλλον πρέπει ναβάλω στην άκρη τη βαρεμάρα μου και να τα φτιάξω! Λατρεύω το συνδυασμό σοκολάτας-φουντούκι, μιαμ μιαμ! xx

mariza είπε...

@cbsq5861
Α τότε δοκίμασε το tip με το ζαχαρούχο. Μόλις προλάβω, θα σου στείλω αν θες και μια παρόμοια συνταγή δικιά μου - δε θυμάμαι καν από πού είναι, Βέφα ίσως, την έχω χρόνια και τη λατρεύουν όλοι? - που δε σε μπλέκει με καραμελώματα κτλ.

Claire D. T είπε...

Τα λατρεύω!!! :)
Δεν την είδα την συγκεκριμένη συνταγή του Oliver αλλά θα της δοκιμάσω σίγουρα μιας και έχω καιρό να φτιάξω τρουφάκια!!

mariza είπε...

@Claire
Γιάααααααααααμ όπως φωνάζει και το furboulini μου... (τα θυμάστε τα κουκλάκια furby???)

Κερασία είπε...

Ta latreuw ta troufakia kai h parallagi sou mou fainetai kalyteri!! xoxo

mariza είπε...

@Κερασία
Όπως θα έλεγε και η Μόνικα στα "Φιλαράκια": "I know!!". Χεχε. Φιλάκια.

Ioanna G είπε...

Τι λες τώρα; Κόλαση φαίνονται, κόλαση!! Θα αολουθήσω και τη συμβουλή σου γιατί είμαι αρχάρια χιχι

mariza είπε...

@Natalie
Ναιιιιιιιιιιιιι! Είναι μια "γλυκιά" αμαρτία.

Ανώνυμος είπε...

Γευστικότατα φαίνονται τα τρουφάκια!!! Θα ακολουθήσω και την συμβουλή σου! Φιλιά!!!

http://beautystr.blogspot.com/

mariza είπε...

@Beauty str
Ωραία! Φιλιά.

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.