Côte d'Azur - 10 not to miss

Τελευταίο άρθρο για την υπέροχη εμπειρία της Νότιας Γαλλίας... μέρη που πρέπει να γνωρίσετε στο ταξίδι σας.

1. Βόλτα στις Κάννες και στη Νίκαια για να νιώσετε το ρυθμό της Μεσογείου.

2. Saint Tropez γιατί... επιβάλλεται. Είναι κρίμα να διανύσετε τόοσα km και να γυρίσετε χωρίς να έχετε επισκεφτεί τον πολυσυζητημένο αυτό προορισμό.

3. Lac de Sainte-Croix στο χωριό Salles du Verdon. Η διαδρομή στο εσωτερικό της γαλλικής Προβηγκίας είναι ονειρεμένη και οι δραστηριότητες στη λίμνη τόοοσο διασκεδαστικές.

Δε φαντάζεστε πόσο τέλεια ήταν εκείνη η μέρα! Ποδήλατο στο ποτάμι ανάμεσα σε καταρρακτάκια και βουτιές στα παγωμένα νερά. <3
4. Wine tasting!!!! Στην "πηγή" των φημισμένων γαλλικών κρασιών υπάρχουν πολλά επισκέψιμα κτήματα για δοκιμή κρασιού, ώστε να γευτείτε κάτι πέρα από τα τετριμμένα. Προσέξτε μόνο μη μεθύσετε!

5. Monaco για μια γρήγορη βόλτα στο τοσοδούλικο πριγκιπάτου των Grimaldi. Αν είστε και λάτρεις του μηχανοκίντου αθλητισμού θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε το circuit!

6. Επίσκεψη στην πόλη των αρωμάτων, την Grasse.
http://www.grasse.fr/spip.php?page=accueil&id_rubrique=121
Στο παραπάνω link θα εντοπίσετε αρκετά εργαστήρια, εκ των οποίων τα περισσότερα διατηρούν ελεύθερη είσοδο. Θα σας ξεναγήσουν στους μυρωδάτους και πανέμορφους χώρους τους, θα σας μιλήσουν για την ιστορία των αρωμάτων και στο τέλος αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε από σαπούνια μέχρι κολώνιες σε ιδιαίτερα μπουκαλάκια. Προτείνω την parfumerie Fragonard. http://www.fragonard.com/


La route des parfums - Ο δρόμος των αρωμάτων
7. Τα μεσαιωνικά κάστρα της ευρύτερης περιοχής. Saint-Paul-de-Vence, Mougins και πολλά πολλά άλλα.


8. Τοπικές υπαίθριες αγορές. Μικροσκοπικά χωριουδάκια της γαλλικής επαρχίας γεμάτα χρωματιστούς πάγκους. Ειλικρινά θα σας γελάσω αν σας πω όνομα όσων είδαμε μιας και δε θυμάμαι πλέον. Αν όμως ψάξετε στο Internet ή ρωτήσετε κάποιον ντόπιο σίγουρα θα έχει κάποια να σας προτείνει.
Χωριουδάκι της Προβηγκίας

9. Menton. Όρια Γαλλίας - Ιταλίας. Από την άλλη πλευρά... Ventimiglia. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ενθουσιάζομαι απίστευτα όταν βρίσκομαι σε σύνορα χωρών. Και η ευκαιρία για βόλτα στα ιταλικά παράλια νομίζω δε χάνεται. Ως το Sanremo τουλάχιστον αξίζει να ταξιδέψετε, έτσι για να μυρίσετε λίγο ιταλικό αέρα.

10. Cassis. Μικρό παραθαλάσσιο υπέροχο χωριουδάκι που δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο να επισκεφτούμε, αλλά... όσο απίθανο κι αν μου φαίνεται ένα τέτοιο ταξίδι πάλι, η ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει.
Photo from http://blog.fraseryachts.com/wp-content/uploads/cassis.jpg  

Nα έχετε μια υπέροχη εβδομάδα kiss.


Category:

3 σχόλια:

Ioanna G είπε...

πω πω, πόσο τέλεια ακούγονται όλα! Θέλω να ταξιδέψω τώρα που έλεγε και η διαφήμιση! χιχι!

mariza είπε...

@Natalie
Αχ κι εγώ θέλω να ταξιδέψω τώρα. Χιχι. Είμαι σε φάση που ξεκινάω να ψάαχνω - οργανώνω διακοπές. Φιλάκια.

Claire D. T είπε...

Είχα μείνει λίγο πίσω στα ποστ σου από ότι φαίνεται χαχαχ..
Λοιπόν, αν ποτέ μπορέσω να πάω στην Γαλλία θα έχω αυτό σου το ποστ σαν οδηγό!! Μου άρεσαν πολύ οι προτάσεις σου :)

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.