Filiston - Best "tavernaki" ever under the Acropolis

Αν έπρεπε να διαλέξω το αγαπημένο μου μέρος στο κέντρο της Αθήνας, αυτό θα ήταν οπωσδήποτε το Φίλοιστρον:
http://www.filistron.com/

Πρόκειται για το πιο χαριτωμένο κι αυθεντικά ελληνικό ταβερνάκι επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Καλοκαιρινές βραδιές στη βεράντα με ουζάκι, το αεράκι να δροσίζει την ατμόσφαιρα κι απέναντι η Ακρόπολη φωτισμένη. Αν δεν έχετε πάει ποτέ, τότε σίγουρα χάνετε.

Η θέα από τη βεράντα του "Φίλοιστρον"
Αν κάποια στιγμή τύχει να φιλοξενήσω ξένο στην πόλη, το Φίλοιστρον θα είναι στις πρώτες επιλογές μου. Το μόνο πρόβλημα που θα συναντήσετε είναι ότι συχνά δεν δέχονται κρατήσεις (ανάλογα την ώρα, μέρα κτλ, τηλεφωνείστε πάντως και θα εξυπηρετήσουν) κι αν πάτε ενδεχομένως χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα. Χτες πήγαμε ξανά, έπειτα από αρκετό καιρό και μολονότι η αναμονή κυμάνθηκε στα 45' δε μας χάλασε καθόλου η διάθεση. Οι υπεύθυνοι, αφού μας ενημέρωσαν σε πόση ώρα υπολογίζουν να αδειάσει το επόμενο τραπέζι, κράτησαν το όνομά μας, ώστε στο μεταξύ εμείς να απολαύσουμε τον περίπατο ως το Ηρώδειο. Η βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι θεραπευτική: περπάτημα ανάμεσα σε κόσμο με υπόκρουση από κιθάρες και μελωδίες πλανόδιων μουσικών. Φτάνοντας στο χώρο του Ηρώδειου προμηθεύτηκα και το φυλλάδιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Κάθε χρόνο θέλω να παρακολουθώ αν είναι δυνατό μια παράσταση - πέρσι δεν τα κατάφερα, αλλά φέτος ήδη βρήκα δύο πολύ ενδιαφέρουσες και σύντομα θα πάω να προμηθευτώ εισιτηριάκια. Excited!

Στο θέμα μου όμως, γιατί αν αρχίσω να μιλώ για την Αθήνα δε θα τελειώσει αυτό το άρθρο... Φίλοιστρον λοιπόν. Εδώ θα χορτάσετε μεζέδες και ούζο. Ο κατάλογος δε διαθέτει κυρίως πιάτα, αλλά σαλάτες, διάφορα ορεκτικά και ποικιλίες τυριών, αλλαντικών και λουκάνικων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου. 
Hungry or not?
Βρίσκω υπέροχη τη λεπτομέρεια με το ζωγραφισμένο "Φίλοιστρον" πάνω στα πιάτα.
Οι μερίδες είναι πολύ μεγάλες λαο οι τιμές κανονικές: σαλάτες από 6€, ορεκτικά από 5€, ποικιλίες 12~16€. Χτες 2 άτομα πληρώσαμε με το π-ι-οτό 20€/άτομο, όμως σκάσαμε από το φαγητό. Μη βιαστείτε να το κρίνετε ως ακριβό ή όχι: σκάσαμε από το φαγητό συνεπάγεται μπορεί ενδεχομένως η τιμή να κατέβει στα 15€/άτομο και φυσικά στο σύνολο πρέπει να συνυπολογίστε και τη θέα. Στο τέλος συνήθως κερνάνε γλυκό!!

 Το καλύτερο πάντως είναι ότι το ταβερνάκι προσφέρεται για όλες τις ηλικίες. Είναι το μέρος που θα πάτε να τσιμπήσετε με τους φίλους σας, το τέλειο μαγαζί να επισκεφτείτε με το αγόρι ή την κοπέλα σας, αλλά και η πιο ιδανική επιλογή για να φέρετε τους γονείς σας (μα δεν έχουν πλάκα οι οικογενειακές έξοδοι? "Μας βγάλαν τα παιδιά μας έξω" φωνάζουν κι ενθουσιάζονται σα μωρά <3).

Ελπίζω να σας έπεισα να πάτε και να περάσετε πολύ όμορφα. Σας αφήνω με 2 δικές μου φωτογραφίες. Ciao! kiss

2009 βεράντα "Φίλοιστρον"
2012 Ηρώδειο

Category:

6 σχόλια:

Ioanna G είπε...

Τέλεια, να μας λες για τέτοια μαγαζάκια στην Αθήνα! Αφού μένουμε που μένουμε Αθήνα και το καλοκαίρι τουλάχιστον να περνάμε καλά! :D

mariza είπε...

@Natalie
Εμ ναι έτσι είναι. Να πας και να μου πεις πώς πέρασες! Φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

A πρεπει να το επισκεφτω!!

Οτι εισαι πανεμορφη ειναι δεδομενο,αλλα στην τελευταια φωτογραφια εισαι πραγματικα υπεροχη!

Πολλα φιλια!

mariza είπε...

@Artemi
Αχ σε ευχαριστώ, μου έφτιαξες τη μέρα. Αν έχω καταλάβει καλά τα γούστα σου πιστεύω θα το αγαπήσεις αυτό το μέρος. Καλό Σ/Κ!!

Claire D. T είπε...

Αν ποτέ έρθω στην Αθήνα θα φροντίσω να το επισκεφτώ!!
Σκέτη κούκλα στις φωτογραφίες..
Φιλάκια πολλά

mariza είπε...

@Claire
Αμέ, να το έχεις στα υπόψιν. Είναι πολύ αγαπημένο μου όπως είναι προφανές από τον ενθουσιασμό μου. Καλό Σ/Κ!

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.