Ένα Λουτράκι... όπως παλιά

Και καθώς το Σαββατοκύριακο πλησιάζει κι ετοιμάζομαι για ένα ακόμη μπανάκι, αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στο πολυαγαπημένο μου Λουτράκι, όπου έχω κάνει αμέτρητες καλοκαιρινές βουτιές τόσα καλοκαίρια.

Παλιά το Λουτράκι αποτελούσε κοσμικό καλοκαιρινό θέρετρο κι έσφυζε από ζωή. Κλασικές ελληνικές οικογενειακές διακοπές, αλλά και τουρίστες από αυτούς που ονομάζουμε "επιφανείς" - όπως Βρετανοί, Γερμανοί - συνέρρεαν καθημερινά γεμίζοντας τον παραλιακό δρόμο. Με τα χρόνια η τουριστική ακμή της περιοχής έφθινε αφενός επειδή οι ντόπιοι δε φρόντισαν να αναπτύξουν σωστά την τουριστική εισροή (βλ. βρώμικοι δρόμοι, νοοτροπία '80 στην εστίαση, άναρχη πολεοδομική δόμηση κτλ), αφετέρου δε οι νησιωτικοί προορισμοί είναι αναμφίβολα πιο εξωτικοί κι ελκυστικοί για καλοκαιρινές διακοπές. Φέτος λοιπόν δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της τάσης αναζήτησης κοντινών και ισοδύναμα φτηνότερων προορισμών το Λουτράκι ζει (κατά κάποιο τρόπο) τις παλιές του δόξες.

Το περασμένο Σ/Κ που ήμουν πάλι εκεί εντυπωσιάστηκα από την πληθώρα καινούριων, πιο μοντέρνων και σύγχρονων μαγαζιών που ξεπετάχτηκαν στην παραλία καθώς και από την κοσμοσυρροή. Μου έφτιαξε η διάθεση πραγματικά, γιατί σίγουρα το να περπατάς και να μην υπάρχει ψυχή γύρω μπορεί να είναι διασκεδαστικό μια φορά, αλλά καταντάει καταθλιπτικό και μελαγχολικό. Πολύ ζωντάνια στη μικρή κωμόπολη: καφετέριες, νέα trattoria από Έλληνα μάλιστα που δούλευε 20 χρόνια στη Φλωρεντία (!), frozen yoghurt, τα πάντα. Το highlight μου ήταν όταν στη βραδινή βόλτα συνάντησαμε μια κοπέλα που πουλούσε απίστευτα χειροποίητα κοσμάματα κι αγόρασα το βραχιολάκι που φαίνεται στην παρακάτω φωτό. Ήτανε πολύ γλυκιά και όλα ήταν πολύ φτηνά και πανέμορφα... (Αν πάει κάποια κοπέλα Λουτράκι κι ενδιαφέρεται, ας μου στείλει μήνυμα να της πω μπροστά σε ποιο μαγαζί έχει τον πάγκο της)

Σας αφήνω με λίγες φωτό και σας εύχομαι καλό Σ/Κ!! Αν πεταχτείτε ως το λουτράκι για μια βόλτα ελπίζω να περάσετε τέλεια.




Βραδινό παγωτάκι (για τη χώνεψη, lol) στο Art cafe λίγο πριν τους καταρράκτες 

Νέο βραχιολάκι και υπέροχη ρετρό ταντούλα θαλάσσης. Happy me!


Παραλία Λουτρακίου


Category:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α θελω την τσαντα!!
Λουτρακι ισως παω αυριο ή μεθαυριο,αγαπημενος προορισμο σιγουρα :)

Εvi είπε...

Τι ωραία νέα! Χαίρομαι όταν οι μαγαζάτορες εκμοντερνίζονται και λειτουργούν σαν σωστοί επαγγελματίες. Για να πω την αλήθεια, είχα το Λουτράκι για πολύ μπανάλ προορισμό αλλά τώρα που διαβάζω ότι έχει πάρει τα πάνω του, θα το επισκεφτώ!

mariza είπε...

@Artemi
Ντουλάπα μανούλας η τσαντούλα :)

mariza είπε...

@Evi
Ναι έχει βελτιωθεί πολύ. Οκ, θέλει δρόμο ακόμα για να γίνει μια ηπειρωτική Πάρος για παράδειγμα, αλλά αν ξέρεις τα κατάλληλα μαγαζιά θα το αγαπήσεις. Καλό Σ/Κ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.