Καλοκαιρινοί προορισμοί χωρίς πλοίο!

Η οικονομική κατάσταση των περισσότερων έχει πλέον αλλάξει. Για να ακριβολογώ έχει επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα όλα τα έξοδα να συρρικνώνονται από τα καθημερινά ψώνια ως και τις διακοπές. Για τις διακοπές λοιπόν ψάχνοντας οικονομικότερες λύσεις μπορεί κάποιος να καταλήξει σε πανέμορφους ηπειρωτικούς προορισμούς που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά, ταυτόχρονα όμως γλιτώνουν και από τα υπέρογκα έξοδα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Αναφέρω κάποιους τους οποίους έχω επισκεφτεί, αν και υποπτεύομαι ότι θα έχετε κι άλλους πολλούς να μου πείτε. :) :)

  • Μεσσηνία. Έγραψα σε προηγούμενο post για τον υπέροχο αυτό τόπο. Απίστευτος ήλιος, ζεστός καιρός, πολλά μέρη να επισκεφτείτε, ατελείωτες αμμουδιές και ποικιλία επιλογών διασκέδασης. http://timefortrips.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7296.html
Φοινικούντα
  • Σύβοτα Θεσπρωτίας. Αχχχχ ανυπομονώ να ξαναπάω!!! Είχα πάει πολύ παλιά και θυμάμαι ότι ήτανε πραγματικός παράδεισος. Πράσινο και καταγάλανα νερά βγαλμένα από ταινία. Όλες οι παραλίες βρίσκονται σε απόσταση 5'~10' από το γραφικό χωριό και είναι ονειρεμένες. Υπάρχει μάλιστα μια παραλία, η φημισμένη Μπέλλα Βράκα (μη γελάτε καλέ!) που περπατούσαμε μέσα στο νερό για να φτάσουμε στην αμμουδιά να απλώσουμε τα πράγματα... μαγικό. Είναι βέβαια λίγο μακριά αν ξεκινάτε από Αθήνα τουλάχιστον, αφού βρίσκεται 30' περίπου πριν την Ηγουμενίτσα, αλλά αξίζει η διαδρομή. Σημειώνω επίσης - για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως - ότι τα νερά είναι παγωμένα, αλλά... και εξωτικά.
Παραλία Πισίνα - photo from: http://www.4ty.gr/content/merchants/photos/7585-TOYRISMOS-TAXIDIA-KATALYMATA-PARALIES-MPELA-BRAKA-PISINA-7585_pisina1.jpg
  • Πήλιο. Ε τι να λέμε τώρα? Βουνό και θάλασσα μαζί, βολιώτικοι μεζέδες με τσίπουρα και καλόκαρδοι άνθρωποι. Love.
  • Χαλκιδική. Η αλήθεια είναι ότι έχω πάει μόνο μια φορά και μάλιστα άνοιξη σε ένα συνέδριο, οπότε δεν κατάφερα να δω πολλά. Από φωτογραφίες φίλων και γνωστών που έχουν παραθερίσει εκεί το μόνο σίγουρο είναι ότι μου έχει δημιουργηθεί μια απίστευτη επιθυμία να πλατσουρίσω στο νερό και μετά να κάαααθομαι για ώρες σε αυτές τις χρυσαφένιες ακτές.
  • Λευκάδα. Αν πάλι επιμένετε νησιωτικά, η Λευκάδα είναι πανέμορφη και δε χρειάζεται καν καράβι, αφού ενώνεται με την ενδοχώρα μέσω μιας μικρής γέφυρας (χωρίς διόδια). Βράδια με ποτό στο Νυδρί, μπάνιο στο Κάθισμα, θαλάσσια σπόρ στη Βασιλική, καταρράκτες και φυσικά οι εντυπωσιακοί κατακόρυφοι βράχοι στο πασίγνωστο Πόρτο Κατσίκι και στους Εγκρεμνούς σας περιμένουν.
  • Εύβοια. Αν και δε συγκαταλέγεται στους δικούς μου αγαπημένους προορισμούς, διατηρεί αρκετούς ένθερμους υποστηρικτές και απ' όσο ξέρω έχει και αρκετές επιλογές camping, οπότε αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το ψάξετε περισσότερο.
Περιμένω να ακούσω τους δικούς σας μαγικούς προορισμούς.
Καλές διακοπές.

Category:

2 σχόλια:

Imizael είπε...

Κουκλίστικο το μπλογκ σου. Εγω ετοιμαζομαι για Ζαγοροχώρια που επίσης θεωρώ μαγευτικό προορισμό και για νησιά την Ικαρία που έχει πολύ τρέλα! Καλο ταξιδι

mariza είπε...

@Imizael
Thank you, thank you!! Μόλις επέδτρεψα από διακοπές κι έχω πολλάααααα να γράψω. Καλά να περάσεις!!!
PS: Και Ζαγοροχώρια και Ικαρία θα ήθελα πάρα πολύ να πάω. Ελπίζω να τα καταφέρω σύντομα.

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.