Γιατί αγαπώ τη Μεσσηνία

Ο τίτλος τα λέει όλα! Αγαπώ τη Μεσσηνία πάρα πολύ κι ας μην κατάγομαι από εκεί. Γιατί αυτή η λατρεία? Αν έχετε πάει τότε μάλλον ξέρετε... Αν όχι τότε συνεχίστε να διαβάζετε:

1. Για την απίστευτη φυσική ομορφιά της. Αυτοκίνητο, καλοκαιρινά τραγούδια και μεσσηνιακό τοπίο. Ταξιδιάρικη ανάμνηση που με κάνει να χαμογελάω πάντα.

2. Γιατί η παραλία της Φοινικούντας είναι από τις αγαπημένες μου σε όλη την Ελλάδα. Τέλεια, καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά σε μια ατελείωτη αμμουδιά με χρυσή άμμο - και λίγα ψιλά χαλικάκια που όμως δεν ενοχλούν καθόλου. Αν τη συναντήσετε άδεια μάλιστα... τότε μιλάμε για παράδεισο!

Φοινικούντα
Για την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς δε θα πω πολλά... σας αφήνω να κρίνετε από μόνοι σας. Λιώσιμοοοοοοοοο................. :)

3. Το εστιατόριο Έλενα στη Φοινικούντα, το τελευταίο στην άκρη του μικρού λιμανιού. Θράψαλο στα κάρβουνα και ουζάκι με θέα το χωριό και την παραλία να απλώνεται στα πόδια σου. Χρειάζεται να πω περισσότερα ή μύρισε ήδη καλοκαίρι?

4. Για τη γρανίτα φράουλα στην πλατεία της Πύλου κάτω από τον τεράστιο πλάτανο! Οι χαριτωμένοι παππούληδες ξέρουν πού επιλέγουν να κάτσουν. Γραφική και όμορφη εικόνα που αποπνέει δροσιά.

5. Για τις βραδινές βόλτες στην παραλία της Καλαμάτας. Πόσες βάφλες με παγωτό έχω καταναλώσει άραγε σε αυτές τις βόλτες? Κόσμος, κίνηση, μαγαζιά, πολύ ζωντάνια.

6. Για τα ρομαντικά ποτά στο Καστράκι της Καλαμάτας.

7. Για τον έναστρο ουρανό. Βράδια στη βεράντα με παγωτό υπό τον ήχο των τζιτζικιών και τον καθαρό ουρανό γεμάτο αμέτρητα αστέρια (ειλικρινά δεν έχω πουθενά διακρίνει τόσα πολλά!).

8. Για τη Μεσσηνιακή Μάνη. Μπάνια στη Στούπα!!!!

9. Γιατί δε χρειάζεται πλοίο για να φτάσεις. Αυτό είναι ένας πολύ καλός λόγος να την επιλέξετε.

10. Γιατί στη γύρω περιοχή έχει τόσο πολλά μέρη να δείτε. Μπορείτε να φτάσετε και Λακωνία ως τα σπήλαια του Διρού. Η επίσκεψη... ναι ναι αξίζει, είναι ωραία εμπειρία.

11. Για τη Μεθώνη και την Κορώνη με τις κρυφές τις παραλίες.
12. Γιατί το Costa Navarino αν και δεν έχω πάει ποτέ (και δεν το βλέπω λόγω οικονομικών προφανώς)  λένε όλοι πως είναι απίστευτο. Γιατί το Costa Navarino έχει αναζωογονήσει την περιοχή κι έχει δώσει δουλειά σε πολλούς ανθρώπους και τα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται.

13. Γιατί όταν ήμουν παιδάκι έπαιζα με τα κύματα που σκάγανε στα βραχάκια. Μόλις η θάλασσα "μάζευε" κατέβαινα και μόλις ερχότανε το κύμα ανέβαινα στα βράχια. Ε τελικά μια φορά κατέστρεψα τα παπούτσια μου και το σκέφτομαι τώρα και λιώνω στα γέλια.

Χρειάζεται να σας πω κι άλλα για να αποφασίσετε να πάτε... γιατί έχω κάμποσα ακόμα. Αν είστε μεγάλη παρέα ή αν έχετε παιδιά είναι τέλειο μέρος για καλοκαιρινές διακοπές. Κάνω 10 like στον προορισμό λοιπόν (χιχι) και σας το προτείνω για άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, για φέτος, για του χρόνου κ.ο.κ.



ΥΓ: Sorry για την έλλειψη φωτό, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πού τις έχω καταχωνιάσει.

Category:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω παει,ακομα. Αλλα με τοοοοσα καλα που εχω ακουσει απο την αδερφη μου αλλα κ απο σενα τωρα,θα την εχω στα υποψη σιγουρα!
Πολλα φιλια!

mariza είπε...

@Artemi
Εμ.. κάτι ξέρει η αδελφή σου. :) Είναι τέλεια. Έχω πάει πολλές φορές και δεν τη βαριέμαι με τίποτα. Καλό Σ/Κ.

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.