Αλάτσι - εστιατόριο

Για όσους παρακολούθησαν την ελληνική εκδοχή του Master Chef στο Mega,  o chef Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι πλέον γνωστός. Αν αναρωτιέστε πού μαγειρεύει, η απάντηση είναι στο εστιατόριο "Αλάτσι". Το όνομα βέβαια προδίδει τις κρητικές καταβολές της κουζίνας. Αλάτσι λοιπόν, ή αλλιώς αλάτι.
http://www.alatsi.gr/

Η οδός Βρασίδα, επί της οποίας θα συναντήσετε το μαγαζί, βρίσκεται ακριβώς πίσω από το ξενοδοχείο Hilton. Βρασίδα 13 συγκεκριμένα η διεύθυνση. Σας συνιστώ να κάνετε κράτηση προτού πάτε, γιατί η διαφήμιση έφερε πολύ κόσμο και ίσως δυσκολευτείτε με το τραπέζι.


Το εστιατόριο αποτελείται από τον εξωτερικό χώρο, που το χειμώνα διαθέτει σόμπες για τους καπνίζοντες και τον εσωτερικό για τους μη καπνίζοντες χωρισμένο σε δύο επίπεδα. Κάτσαμε σε ένα μεγάλο τραπέζι στον πάνω όροφο. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό, σύμφωνα και με τις φωτό που είχα δει στο site. Τελικά το περιβάλλον, αν και αναμφισβήτητα ευχάριστο, ήτανε πιο απλό. Πολύ όμως θετικό τονίζω το στοιχείο της απόστασης μεταξύ των παρεών. Αραιά τοποθετημένα τα τραπεζάκια, ώστε να μην επικρατεί πανικός και βαβούρα.

Οι υπάλληλοι αν και ευγενικοί, δεν ικανοποίησαν τις απαιτήσεις τις παρέας. Το service ήτανε αργό.

Όσο για το φαγητό, πολύ νόστιμο, όμως και εδώ εγώ προσωπικά περίμενα κάτι περισσότερο. Τα βραβεία που γνώριζα ότι είχε κατακτήσει το μαγαζί, μου είχαν δημιουργήσει πολλές προσδοκίες, στις οποίες δε φάνηκε να ανταποκρίνεται. Να σημειώσω βέβαια ότι οι μερίδες είναι αρχοντικές, πολύ μεγάλες και οι τιμές πάρα πολύ φιλικές. Δοκιμάσαμε για αρχή την πράσινη σαλάτα με τα αγριόχορτα και τα καλτσούνια ξυνομυζήθρας. Και τα δύο εξαιρετικά. Στη συνέχεια από κυρίως επιλέξαμε το τσιγαριαστό αρνάκι, το κοκοράκι με μακαρόνια και το καλογερικό μακαρόνι με τη μελιτζάνα και τα υπόλοιπα λαχανικά. Το αρνάκι ήτανε λουκούμι. Για τα άλλα δύο πιάτα ομολογώ, ότι το πετιμέζι και το τυρί χάλαγαν λίγο τη γεύση. Αρκετά γλυκά και τα δύο. Νόστιμα μεν, αλλά όχι για τα δικά μου τουλάχιστον γούστα. Η τσικουδιά που πίναμε με το φαγητό ωραιότατη, ενώ τα ξεροτήγανα που κέρναγε το κατάστημα στο τέλος ήτανε μια πολύ απροσδόκητη έκπληξη. Υπέροχα και το κυριότερο... κερασμένα.

Παρά τα μικροπαραπονάκια μου, το μαγαζί το συστήνω. Αξίζει να πάει κάποιος μία φορά να το δοκιμάσει. Ούτως ή άλλως μπορεί και να ενθουσιαστεί - γούστα είναι αυτά - και να το κάνει και στέκι. Εξάλλου τελικά περάσαμε καταπληκτικά. Η παρέα γέλασε πάρα πολύ, τα πιάτα είχαν μια καλή συνολική εικόνα (τα πρώτα και το αρνί πολύ καλά, όπως σας είπα), οι υπάλληλοι είχαν αν μη τι άλλο την αίσθηση του χιούμορ και το κόστος για 4 άτομα ανήλθε στα 60-70 ευρώ αν θυμάμαι σωστά (15-18 ευρώ ο καθένας).

Category:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.