Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ευρώπη



Εταιρείες ενοικίασης αυτοκίνητου στην Ευρώπη:
3 από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες εταιρείες είναι

10 tips for car rentals in Europe:

  • Το σύνολο των ατόμων, των ημερών, των αποθηκευτικών χώρων και οι βαλίτσες είναι τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του τύπου οχήματος, ώστε να έχετε άνεση και ασφάλεια στο ταξίδι σας.
  • Η τιμή/μέρα εξαρτάται από τον αριθμό των ημερών ενοικίασης. Π.χ. ένα όχημα μπορεί να κοστίζει 40€/μέρα για ενοικίαση 4 ημερών, 30€/μέρα για ενοικίαση 7 ημερών (1 βδομάδα), 33€/μέρα για ενοικίαση 9 ημερών, 26€/μέρα για ενοικίαση 14 ημερών (2 βδομάδες). Ο αλγόριθμος υπολογισμού εξαρτάται από τον αριθμό των ημερών και τη συμπλήρωση εβδομάδων ενοικίασης.
  • Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής του οχήματος σε διαφορετικό τόπο - είτε χώρα είτε πόλη - από αυτόν της παραλαβής. Στην περίπτωση αυτή συνήθως επιβαρύνεστε με κάποια επιπλέον έξοδα.
  • Οι τιμές κάθε εταιρείας μεταβάλλονται ανάλογα τη χώρα επιλογής. Τα ιταλικά fiat, alfa romeo είναι φθηνότερα στην Ιταλία, τα γαλλικά peugeot, renault στη Γαλλία, τα Opel στη Γερμανία κ.ο.κ. Ελέξτε τα αεροδρόμια κοντά στον προορισμό σας και ανάλογα τα ναύλα και το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου επιλέξτε το σημείο προσγείωσης.
  • Αν υπάρχει δυνατότητα προτιμήστε diesel αυτοκίνητο για λιγότερα έξοδα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσετε στο ταξίδι σας να έχετε πάντα μια πιστωτική κάρτα. Σε πάρα πολλά βενζινάδικα δεν υπάρχουν υπάλληλοι, γεμίζετε μόνοι σας και πληρώνετε με κάρτα. 
  • Κανονικά χρειάζεστε νέο δίπλωμα οδήγησης, το οποίο συνεπάγεται παράβολα και αναμονή 20 ημερών περίπου, ωσότου εκδοθεί. Σχεδόν παντού όμως δέχονται και το παλιό δίπλωμα, το γνωστό ροζ με το σήμα της Ε.Ε. Ρωτείστε έγκαιρα πριν το ταξίδι σας αν επιβάλλεται η έκδοση καινούριου. 
  • Ερευνείστε καλά τι είδους ασφάλεια εμπεριέχεται στην τιμή ενοικίασης. Ελέγξτε σωστά αν χρειάζεστε οτιδήποτε επιπρόσθετο, γιατί επιβαρύνεστε με το ανάλογο κόστος. 
  • Στην παρέα πρέπει να υπάρχει ένα ακόμα δίπλωμα οδήγησης για περιπτώσεις ανάγκης και για ξεκούραση του βασικού οδηγού. Η δήλωση βέβαια δεύτερου ονόματος προσθέτει ένα κόστος της τάξεως των 9€/μέρα περίπου στην τιμή. Το ποσό αυτό δεν είναι αμελητέο, οπότε σε περίπτωση που το παρακάμψετε να προσέχετε πολύ, όταν δεν οδηγεί το δηλωθέν άτομο.
  • Φυλάσσετε τα έντυπα ενοικίασης σε ασφαλές σημείο μέσα στο αυτοκίνητο.
  • Σε περίπτωση πάντως κλήσης να γνωρίζετε ότι η εταιρεία ενοικίασης σας χρεώνει με κάποιο ποσό (40€ η Europcar Ιταλίας για παράδειγμα) για την παροχή των στοιχείων σας στην αστυνομία. Για το ποσό που κρατήθηκε αυτή σας ειδοποιεί εγγράφως, ενώ για την κλήση θα πρέπει να περιμένετε στη συνέχεια από την τροχαία.
PS: Να 'μαι και γω μέσα σε ένα γλυκύτατο fiat500 κάπου στην Ιταλία. Αν και στην autostrada τα 1200 κυβικά του πάσχιζαν, το λατρέψαμε. Ήτανε πολύ καλό αμάξι.

Καλή σας διασκέδαση και προσοχή στο δρόμο! Για όποια απορία έχετε περιμένω τα σχολιάκια σας ή e-mail.

Category:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.