Parnassos - Ανταπόκριση από το Χ.Κ. Παρνασσού


Ανταπόκριση από το μεγαλύτερο λοιπόν Χ.Κ. της Ελλάδας, αυτό του Παρνασσού. Αρχικά ξεκινάω σημειώνοντας ότι ποτέ στη ζωή μου δεν είχα δοκιμάσει ski ή snowboard...

http://www.snowreport.gr/parnassos/
Στο site αυτό μπορείτε να βρείτε όσες πληροφορίες χρειάζεστε.
Πολύ σημαντικό να ελέγξετε ποιες πίστες λειτουργούν και τι καιρικές συνθήκες επικρατούν την ημέρα της επίσκεψής  σας. Ομίχλη, αέρας ή χιονόπτωση, ειδικά για αρχάριους όπως εγώ, θα σας δυσκολέψουν απίστευτα, περιορίζοντας την ορατότητα στο ελάχιστο.

Τις τιμές θα βρείτε αναλυτικά στον κατάλογο. Για να έχετε πάντως μια εικόνα, το ημερήσιο εισιτήριο το Σαβ/κο για ενηλίκους είναι 30€ (φοιτητές 25€). 10% έκπτωση στις τιμές των εισιτηρίων παρέχετε σε όλους τους κατόχους της κάρτας του Χ.Κ., που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα Public. Κοστίζει 3€, οπότε την πρώτη μόλις φορά την έχετε αποσβέσει (3€ κάρτα + 27€ ημερήσιο εισιτήριο μετά την έκπτωση = 30€ αρχική τιμή εισιτηρίου). Για να μην περιμένετε στην ουρά προτείνω να τη φορτώσετε internet - ικά:
http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG116

Σε περίπτωση που δε νοικιάσετε στο δρόμο εξοπλισμό, στο Χ.Κ. οι τιμές κυμαίνονται ως εξής: ski 15€ (μπότες, πέδιλα, μπατόν) και snowboard 20€ (μπότες, σανίδα με δέστρες). Τουλάχιστον για snowboard,  όσοι γνωρίζουν καλά το άθλημα θεώρησαν πάντως κακής ποιότητας τις σανίδες...

Το chalet είναι ακριβό, όπως συμβαίνει στα περισσότερα χιονοδρομικά... 1€ το μικρό νεράκι, 2.50€ μια amita και toast από 4.50€. Γι' αυτό λοιπόν, σακιδιάκι πλάτης, με όσα εφόδια θα χρειαστείτε. Σίγουρα θα πεινάσετε ... Κοιτάξτε στη φωτό τι χαρούμενη είμαι πίνοντας την amit-ούλα που πλήρωσα χρυσή! Την επόμενη όμως φορά θα είμαι προετοιμασμένη.

Enjoy. kiss

PS1: Δεν έχω ιδέα ποιανού είναι το σακίδιο δίπλα μου.
PS2: Η κυρία στο βάθος δεν άντεχε χωρίς το τσιγαράκι δίπλα στο 4χρονο παιδάκι της... Συγγνώμη, αν κάποιος καπνίζει, that's ok, είναι δικαίωμα του καθενός, αλλά αυτή η εικόνα του ασυγκράτητου γονιού μπροστά στο παιδί του, μου τη δίνει στα νεύρα.
PS3: Λατρεύω την κίτρινη φωσφοριζέ φόρμα του κυρίου στο βάθος!!!! Θέλω κι εγώ μία σε φούξια ή πορτοκαλί. Φωσφοριζέ εννοείται!!!!
PS4: Είχα σοκολατάκια ferrero στις τσέπες μου και εννοείται τα φάγαμε όλα!

Category:

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μ'αρέσει πολύ το outfit και όλο το στυλ! Σκι δεν έχω κάνει ποτέ μου, αλλά δεν τρελαίνομαι να δοκιμάσω για να πω την αλήθεια. Δεν τα πάω καλά με το κρύο. Να φανταστείς πριν λίγο καιρό έπαθα χιονίστρες στο δεξί μου χέρι!!! Άκουσον, άκουσον, λες και μένω στη Σιβηρία! Anyway, θα περιμένω ένα αντίστοιχο ποστ και για θαλάσσίο σκι που μπορεί και να το δοκιμάσω! ;) xxx

mariza είπε...

@Arietta
Χιονίστρες?? Τι να πω, περαστικά. Ο χειμώνας πάντως δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα. Χεχε, πού να δεις το extreme outfit με τα φωσφοριζέ (φυσικά δεν έχω λεφτά για ξόδεμα τώρα, αλλά όταν βρω προσφορές...)! Για θαλάσσιο σκι δε με βλέπω, όμως σίγουρα θα γράψω κι άλλα post για sport και κάποιο θα σου κάνει. Έχω κι ένα στο post "Αράχωβα":
http://timefortrips.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
Γουρούνες (το γνωστό όχημα). Τέλειο για άνοιξη - φθινόπωρο... αρκεί να σου αρέσει βέβαια και να έχεις διάθεση να λασπωθείς. Είναι πολύ fun.

Marina Rose είπε...

hi Mariza,molis vrika to blog sou k eipa na metavw sto link pou pare8eses giati syntoma lew na paw sto seli k psinomai poly na dokimasw snowboard.palia eixa kanei merikes fores ski alla exei polla xronia apo tote,ousiastika niw8w san na min exw kanei pote!! loipon oute pou to eixa skeftei na parw kapoio snack i neraki mazi mou,exeis apolyto dikio omws!!! thanks for sharing this post!
www.miouprincesslovespink.blogspot.com

mariza είπε...

@Marina
Ναι η τσάντα στην πλάτα είναι standard. Σέλι... θέλω πολύ να πάω!

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.