10 New York hot tips

Τα 10 hot tips που σας υποσχέθηκα για τη Νέα Υόρκη:
  • Ορθογώνιο σύστημα δρόμων. Όπως βλέπετε το χάρτη, οριζόντια βρίσκονται οι "streets" με αρίθμηση αύξουσα προς το βορρά (πρώτα η 34th str., μετά η 35th str., πιο βόρεια η 36th str. κ.ο.κ.). Οι κάθετες είναι οι "avenues" με αρίθμηση αύξουσα προς τα δυτικά (δεξιά η 1st avenue, πιο αριστερά η 2nd, μετά 3rd κ.ο.κ.). Το Central Park είναι στη μέση περίπου. Η Broadway Avenue είναι ο μοναδικός διαγώνιος. Αν θυμάστε αυτόν τον κανόνα δε θα χαθείτε στην πόλη. Καλό βέβαια είναι να έχετε και ένα χάρτη πάντα μαζί σας.
  • Μην συνεχίζετε σε "περίεργα" στενά και κακόφημες γειτονιές. Σοβαρολογώ. 
  • Το tip που αφήνετε υπολογίστε το περίπου 18%~20% του λογαριασμού. Ναι είναι υποχρεωτικό. Αν είστε τόσο δυσαρεστημένοι από το service και δεν το δώσετε, το πιθανότερο είναι οι υπεύθυνοι του καταστήματος να έρθουν να σας ρωτήσουν ποια ήτανε τα παράπονά σας και τι δε σας άρεσε. Ναι είναι πολύ επαγγελματίες. 
  • Φοβερό δίκτυο μετρό, αλλά βρωμιά και έλλειψη ανελκυστήρα σε πολλές στάσεις. Δυστυχώς ενδέχεται να αναγκαστείτε να κουβαλήσετε τις βαλίτσες στις κυλιόμενες.
  • Κάποια αμερικάνικα brands θα τα βρείτε πράγματι σε πάρα πολύ καλές προσφορές, όπως για παράδειγμα Guess, Ralph Lauren, Juicy Couture και αξίζει να αγοράσετε. Κατά τα άλλα, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον πάντα, οι τιμές κυμαίνονται σε ελληνικά πλαίσια. Τα τεράστια outlets με τις εκπτώσεις απέχουν σχεδόν 2 ώρες από το Manhattan απ' όσο γνωρίζω.
  • 18$/άτομο περίπου να υπολογίζετε στα περισσότερα μέρη που θα φάτε.
  • Ελέγξτε τις ώρες και μέρες λειτουργίας των μουσείων. Πολλά παραμένουν κλειστά κάποια μέρα μέσα στη βδομάδα, ενώ οι ώρες λειτουργίας τηρούνται αυστηρά.
  • Έλεγχος συναλλάγματος φυσικά για τον οικονομικό σας προγραμματισμό. http://finance.yahoo.com/currency-converter/?amt=139+from=USD&to=GBP&submit=Convert#from=USD;to=EUR;amt=1
  • Απαγορεύεται το κάπνισμα. Αυστηρά.
  • Επειδή σίγουρα θα περπατήσετε πάρα πολλές ώρες να φοράτε παπούτσια που σας βολεύουν.

 That's all. Με αυτό το post κλείνει το αφιέρωμά μου στη Ν. Υόρκη. Ελπίζω να σας άρεσε κι αν πάτε κάποια στιγμή να σας φανεί χρήσιμο. Αν ξέχασα κάτι αφήστε σχολιάκι παρακάτω.kiss


Category:

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρα πολυ χρησιμο κ αυτο το αρθρο! :)

mariza είπε...

@Artemi
Thanks girl! Με αυτό τελειώνει και το αφιέρωμα στη Νέα Υόρκη. Από βδομάδα ετοιμάζω διαφορετικά πράγματα.
Φιλάκια.

Hope είπε...

Πολύ ωραίο post και χρήσιμο!

mariza είπε...

@Hope
Thanks a lot Hope... By the way I love your blog! Thunder, thunder, thundefun!

Stella Katz είπε...

to arthro einai apaixto k tha to exw ypospsh otan paw...alla ksyneis plhges twra!!!!! thelw k egw N.Y. city!!!!

mariza είπε...

@Stargazer
Thank you so much!!
Φιλάκια

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.