Travel deals

Στο internet φαντάζομαι πως όλοι θα έχετε συναντήσει κατά καιρούς ταξιδιωτικές προσφορές. Υπάρχουν πολλά sites ανάλογου περιεχομένου, από τα οποία παραθέτω τα πιο γνωστά:

http://www.pros4s.gr/
 (Τα 3 τελευταία αν και δεν ασχολούνται αποκλειστικά με αναψυχή, έχουν καθημερινά πακέτα διαμονής.)
Οι προσφορές είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Είναι πολύ σημαντικό που στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, μιας και δεν είναι δυνατό να ξοδεύουμε μια περιουσία για να βγούμε έξω από το "καβούκι" μας. Μην ενθουσιάζεστε όμως εύκολα. Ενδέχεται η έκπτωση να είναι πλασματική, ή απλά να μη σας ενδιαφέρει. Οι γυναίκες σίγουρα κατανοούν... Πόσες φορές έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι χρειάζεστε αυτό το ρούχο / καλλυντικό της "μοναδικής" προσφοράς και τελικά δεν το χρησιμοποιήσατε?  frypan Παρόμοια κατάσταση κι εδώ. Ελέγχουμε πρώτα κι έπειτα βγάζουμε την κάρτα από το πορτοφόλι. Χιχι.

Λοιπόν προσοχή στα παρακάτω:
  • Σε ποιες μέρες αναφέρεται η προσφορά. Στα ψιλά γράμματα συχνά αποκλείονται τα Σ/Κ.
  • Μέχρι πότε μπορεί να εξαργυρωθεί το κουπόνι. Προλαβαίνετε?
  • Η προσφορά ενδεχομένως αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο δωμάτιο. Αν ναι σας αρέσει?
  • Πάρτε τηλέφωνο στο ξενοδοχείο και ρωτήστε τη διαθεσιμότητα για τις ημέρες που σκοπεύετε να πάτε. Φανταστείτε η προσφορά να εξαργυρώνεται λίγες εβδομάδες μετά την αγορά, να έχετε στο μυαλό σας συγκεκριμένο Σ/Κ και ο ιδιοκτήτης να αποκλείσει την ημερομηνία.
  • Η προσφορά περιλαμβάνει ΦΠΑ και λοιπούς φόρους? Πρόσφατα πέτυχα καταπληκτικό deal αεροπορικών εισιτηρίων. Μόνο που με τους φόρους αεροδρομίου ερχόταν τελικά 10-20€ φθηνότερα από το κανονικό. Not so amazing, τελικά.
  • Είναι αλήθεια προσφορά? Αν η τιμή φαντάζει ήδη υπερβολή ελέγξτε το επίσημο site ή τηλεφωνείστε για να μάθετε τις κανονικές. Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να παρέχουν το δωμάτιο στην καθορισμένη τιμή προσθέτοντας μια υπηρεσία - π.χ. δείπνο, massage, κρασί. Εξετάστε πόσο την κοστολογείτε και αν τη θέλετε, αλλιώς μπορείτε κι άλλη στιγμή. Μην ξοδεύετε αλόγιστα. 
  • Όσο για τα οργανωμένα πακέτα φυσικά διαβάστε προσεκτικά τι περιλαμβάνουν.
Όσο για τον τρόπο πληρωμής: κάρτα όπως όλες οι internet-ικές αγορές. Προτείνω prepaid ως ασφαλέστερη λύση. Δυστυχώς τα περισσότερα sites δε συνεργάζονται με paypal, το οποίο παρέχει επιπλέον ασπίδα προστασίας, αλλά τέλος πάντων... (ελληνικές εταιρείες... λίγος πολιτισμός δε βλάπτει, εξυγχρονιστείτε επιτέλους).

Νομίζω πως κάλυψα τα βασικότερα σημεία. Αν έχετε συναντήσει κάτι άλλο περίεργο παρακαλείστε να το προσθέσετε σε σχόλιο στη συνέχεια, για να έχουμε το νου μας.kiss


Category:

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ χρήσιμο ποστ!!!αρκετοί άνθρωποι φοβούνται να κλείσουν μέσω internet!!!ργώ προσωπικά κάθε καλοκαίρι κλείνω για διακοπές μέσω internet και προς το παρόν δεν είχα κανένα πρόβλημα!!!

mariza είπε...

@Αγγελική
Έχεις δίκιο, πολλοί φοβούνται, ειδικά οι μεγαλύτεροι, αλλά όσο περνάει ο καιρός κι ο κόσμος ανακαλύπτει όοολες τις πτυχές του διαδικτύου τόσο το απενοχοποιεί. Με λίγο προσοχή στο πού δίνουμε στοιχεία, τι παίρνουμε και τι κάρτες χρησιμοποιούμε δε βρίσκω κάποιο πρόβλημα. Να σημειώσουμε βέβαια ότι για τον τουρισμό στο εξωτερικό η διαδικτυακή ενημέρωση και αγορά είναι έτη φωτός πιο μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Ακομα ενα χρησιμοτατο ποστ :)

Ειμαι travel junkie κ ακομα κ οταν δεν εχω κανονισει να παω καπου,μπορω να περασω ωρες στο ιντερνετ βλεποντας μερη,δωματια,ξενοδοχεια κλπ!

Σιγουρα θα εκμεταλλευτω καποια προσφορα απο τα παραπανω sites!

Σ'ευχαριστουμε κ για τις συμβουλες.

Πολλα φιλια

mariza είπε...

@Artemi
Χαχα! "travel junkie"! Funny. Κι εγώ κολλάω συχνά κι ό,τι μου αρέσει το κρατάω και σε αρχείο για να το θυμάμαι. Να δεις excel που έχω με ξενοδοχεία να γελάσεις.
Φιλάκια

Hope είπε...

Καλά η φωτογραφία με τον Σκρουτζ Μακ Ντακ να κάνει μπάνιο στα λεφτά του είναι τέλεια!

mariza είπε...

@Hope
Lolllll

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!!
Χρόνια Πολλά! Καλό Τριήμερο!!
Καλά να περάσεις!

mariza είπε...

@Μοντέρνα Σταχτοπούτα
Αχ τι ωραία ηχεί στα αυτιά μου το Καλό τριήμερο. Να 'σαι καλά για τις ευχές και τα καλά σου λόγια.

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.