ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Ιδανική περίοδος να επισκεφθείτε τη Μονεμβασιά είναι η άνοιξη ή το φθινόπωρο. Το ταξίδι είναι σχετικά μακρινό και η διαδρομή μοναχική, αλλά αξίζει για ένα Π/Σ/Κ με το/η φίλο/η σας.

Η εκδρομή έχει νόημα αν μείνετε μέσα στο κάστρο. Από την έρευνά μου στο internet δεν ενθουσιάστηκα από την πλειονότητα των ξενοδοχείων. Κάποια υπερτιμημένα, άλλα απεριποίητα. Φυσικά υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις και τελικά θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Εμείς διαλέξαμε το εξαιρετικόhttp://www.kelari-monemvasia.gr/
με τα παραδοσιακά δωμάτια. Μην περιμένετε luxury design φυσικά, μην ξεχνάτε εξάλλου πως βρισκόμαστε σε κάστρο. Σημασία έχει πώς τα καλοδιατηρημένα αντικείμενα, η τοπική αρχιτεκτονική και διακόσμηση αναδεικνύουν την ιδιαίτερη ομορφιά του χώρου.
Στο κάστρο της Μονεμβασιάς δεν έχει πολλά να δείτε. Μια σύντομη βόλτα με τα πόδια αρκεί για να το γυρίσετε. Πριν τη δύση του ηλίου, όσο έχει ακόμα φως προτείνω να ανεβείτε μέχρι τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην κορυφή του φρούριου.

Οι επιλογές φαγητού και ποτού στο κάστρο είναι κυριολεκτικά περιορισμένες. Ανακαλύψαμε όμως τη χαριτωμένη ταβέρνα της Ματούλας http://www.matoula.gr/taste.html
για κόκκορα κρασάτο ή ό,τι άλλο ποθείτε με κρασάκι στην αυλή.

Το κάστρο της Μονεμβασιάς αδιαμφισβήτητα αποπνέει ρομαντισμό. Τοπίο μαγευτικό. Υπάρχει μια διάχυτη μελαγχολία, μια κάπως απόμακρη ομορφιά. Η ιδιαίτερη μυρωδιά του χώρου, τα ερηπωμένα σπίτια, προκαλούν ένα περίεργο συναίσθημα, λες κι ο χρόνος έχει σταματήσει. 

Monembasia do not miss
  • Διαμονή στο κάστρο. Το ξενοδοχείο που μείναμε (link παραπάνω), το συστήνω ανεπιφύλακτα αν οικονομικά σας κάνει.
  • Ταβέρνα Ματούλα (link παραπάνω).
  • Αμυγδαλωτά για την επιστροφή σας στην πόλη.
  • Η Μονεμβασιά συστήνεται αυστηρά για ρομαντικά 2ήμερα – 3ήμερα (προσοχή ζευγαρομέρος – μην το δοκιμάσετε με τους κολλητούς σας).
The fun surreal photo of the day thx to Phaethon! Juicy @Monembasia. Like it?

PS1:  Προσωπικά προτιμώ το φθινόπωρο για τη Μονεμβασιά παρά την άνοιξη. Της ταιριάζει νομίζω περισσότερο.
PS2:  Το μόνο που θα σημείωνα είναι... λίγο περισσότερη ζωντάνια. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα το κάστρο, στα πλαίσια πάντα της ντόπιας κουλτούρας. 

Bisous! kiss


Category:

4 σχόλια:

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Πολύ ενημερωτική η ανάρτηση!!
Μπράβο!!
Καλημέρα!!

mariza είπε...

@Μοντέρνα Σταχτοπούτα
Thank you! Καλημέρα και πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

πολύ όμορφα!

p.s. θέλω την τσάντα σου :)

mariza είπε...

@Αγγελική.
Η τσάντα ήτανε love at first site.

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.