Nafplio 4ever

Όπως κατέστη σαφές από τον τίτλο αγαπώ πολύ το Ναύπλιο. Ύστερα από αμέτρητες επισκέψεις δικαιούμαι να το συστήσω με το δικό μου τρόπο.

Για όσους μένουν Αθήνα, οι 2h που σας χωρίζουν από την πόλη μπορούν να καλυφθούν με λίγη καλή διάθεση και στα πλαίσια μιας μονοήμερης εκδρομής. Αν πάλι θέλετε να διανυκτερεύσετε δείτε το σχετικό post:
http://timefortrips.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html
Η μέρα στο Ναύπλιο κυλά ήρεμα και χαλαρά με βόλτες στην Παλιά Πόλη και περατζάδα στον παραλιακό. Για το ιστορικό της υπόθεσης περάστε από το σημείο που σκότωσαν τον Καποδίστρια, ανεβείτε στο Παλαμήδι και αν θέλετε πηγαίντε και στο Μπούρτζι (για το Μπούρτζι δεν έχω μπει ποτέ στον κόπο όσες φορές κι αν έχω επισκεφτεί το Ναύπλιο).
Αν είναι καλοκαίρι, προφανώς τα παραπάνω ακυρώνονται ή μετατίθενται απογευματινές ώρες, γιατί το μπάνιο στον Καραθώνα προηγείται! Υπάρχει και το Τολό, λίγο πιο μακριά, αν προτιμάτε. Την ίδια εποχή πάντα, μια καταπληκτική ιδέα για να γεμίσετε το Σαββατοκύριακό σας είναι οι παραστάσεις στην Επίδαυρο. Φροντίστε βέβαια ποια θα παρακολουθήσετε, γιατί παρότι ο χώρος του θεάτρου θα σας ενθουσιάσει, οι πολύ "πρωτοριακές" ιδέες συχνά απογοητεύουν!!
Για φαγητό πάντως στην πόλη υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Συστήνω δύο ταβερνάκια που βρίσκονται στον ίδιο μάλιστα δρόμο και συνδυάζουν ωραίο φαγητό - εξυπηρέτηση - καλές τιμές:
http://www.omorfotavernaki.gr/?q=el
http://www.nafplionet.net/aiolos.htm
Για καφέ και ποτό θα βρείτε πολλά μέρη να καθίσετε. Διαλέγετε ανάλογα τα γούστα σας. Μια τέλεια ιδέα για να συνοδεύσετε τη βόλτα είναι το παγωτό φυσικά! Οι γεύσεις του γνωστού Ιταλού μου αρέσουν συνήθως, αν και οι απόψεις συχνά διίστανται. Αν εσάς δε σας ικανοποιούν έχει Παγωτομανία απέναντι. Σε περίπτωση λιγουρευτείτε κρέπες, καθίστε αμέσως μετά την πλατεία σε ένα cafe-bar με ξύλινες καρέκλες (όνομα δε θυμάμαι, αλλά απέναντι βρίσκεται το bar Rosso). Τέλειες. Μην τρομάξετε βέβαια από τα 7€ που στοιχίζουν. Η κρέπα άνετα φτάνει για 2 άτομα! Θεριό.
Προτού φύγετε μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακές λιχουδιές από τα τοπικά μαγαζιά.Ο Μελόκηπος και ο Γλυκός Πειρασμός στη Σταϊκοπούλου προσφέρουν εγγυημένα προϊόντα.

Καλό Πάσχα εύχομαι σε όλους! Να περάσετε όμορφα. kiss


Category:

8 σχόλια:

Κερασία είπε...

Axxxxx, yperoxo to Nauplio!!!!!Xronia polla kali mou!!!!!Smats smouts!

mariza είπε...

@Κερασία
Oh yes. Σματς σμουτς και σε σένα Κερασία! :)

Ανώνυμος είπε...

Λατρευω Ναυπλιο..Εχω παει 2-3 φορες μονο,ομως σκοπευω να παω σχετικα συντομα μια ημερησια εκδρομουλα :)
Τελειο το ποστ σου οπως καθε φορα!
Πολλα φιλια

mariza είπε...

@Artemi
Πολύ σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Με κάνουν πολύ χαρούμενη. Εύχομαι να περάσεις όμορφα στην εκδρομούλα σου.
Φιλιά

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Υπέροχο το Ναύπλιο!! Από τα αγαπημένα μου μέρη!!

mariza είπε...

@Μοντέρνα Σταχτοπούτα
Moi aussi :)

Ioanna G είπε...

Κι εμένα μου αρέσει πολύ το Ναύπλιο αν και δεν έχω πάει καλοκαίρι για μπάνιο. Να προσθέσω και το Liz's Cupcakes(http://www.cupcakes.gr/), άλλη μια νόστιμη αφορμή για εκδρομούλα!

mariza είπε...

@Natalie
Άντε! Δεν το ήξερα αυτό. Το λατρεύω ήδη. Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Στο επόμενο ταξιδάκι Ναύπλιο θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!! :D

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.