Lac de Sainte-Croix, Salles du Verdon - ταξίδι στον παράδεισο

Ο προορισμός είναι κυκλωμένος και σημειώνω τις μεγάλες πόλεις για να προσανατολιστείτε.

Αν δεν καταλάβατε πού βρισκόμαστε, πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη, Lac de Sainte-Croix, στο εσωτερικό της γαλλικής Προβηγκίας.



Υπέροχη οδηγικά διαδρομή και πανέμορφα τοπία. Χωριουδάκια της γαλλικής εξοχής, βουνά και λαγκάδια όπως αυτά που βλέπεουμε στις ταινίες με το γνωστό σκηνικό: χαριτωμένο ξύλινο σπιτάκι, αγελαδίτσα απ' έξω, δάσος στο βάθος και μια κοπέλα ντυμένη σαν τη Χάιντι - τρόπος του λέγειν - να τρέχει στο λιβάδι. Χαχα. Κάποια στιγμή θα συναντήσετε το ποτάμι. Από εδώ και πέρα ο δρόμος στενεύει αρκετά, οι στροφές γίνονται πιο κλειστές και πληθαίνουν τα caravans (τροχόσπιτα με άλλα λόγια), οπότε συνεχίζετε να απολαμβάνετε το ταξίδι με περισσότερη προσοχή και ηρεμία - δε βιάζεστε εξάλλου. Από τη μια πλευρά του δρόμου το φαράγγι και κάτω στις όχθες παιδάκια να παίζουν και από την άλλη πλευρά βουνό και δάσος. Φροντίστε να ελέγξετε τον καιρό πριν ξεκινήσετε, γιατί η εκδρομή χάνει μέρος της αξίας της αν δεν έχει ηλιοφάνεια. Επιλέξτε συνεπώς κατάλληλη μέρα.


Canoes, βάρκες, κατασκηνωτές και φυσιολάτρες που επιχειρούν καταβάσεις δίνουν το σήμα για όσα έπονται. Στο χωριό Salles du Verdon θα βρείτε πλήθος δραστηριότητες. Εμείς επιλέξαμε την ασφαλή λύση του pédalo, δηλαδή ποδήλατο θαλάσσης. 2 άτομα πληρώσαμε συνολικά 18€/2-3 ώρες περίπου. Επειδή ενδεχομένως τα χρήματα ακούγονται πολλά σε σχέση με το χρόνο ενοικίασης, τονίζω ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο. Είναι συναρπαστική εμπειρία και δε νομίζω να ξαναταξιδέψετε ως εδώ. Περιμένετε υπομονετικά να ακούσετε το όνομά σας, καθότι τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας και μην ξεχάσετε να έχετε ψιλά για την πληρωμή, αφού μπορεί να μην έχουν ρέστα (βρίσκεστε στη μέση του πουθενά, οπότε πού να χαλάσουν το χαρτονόμισμα??).


Από τη στιγμή που θα ανεβείτε στο pédalo σας θα ξετρελαθείτε. Χαμός από κόσμο. Άγνωστες μεταξύ τους παρέες να χαιρετιούνται, να κάνουνε πλάκες μεταξύ τους, να συναγωνίζονται ποια κινείται ταχύτερα. Βουτιές, καταρρακτάκια... ονειρεμένα, δεν έχω λόγια. Περάσαμε τέλεια. Αρχικά κινηθήκαμε προς το εσωτερικό του φαραγγιού διασχίζοντας αντίθετα τον ποταμό και στην επιστροφή χαλαρώσαμε στη λίμνη με βουτιές και ηλιοθεραπεία πάνω στο ποδήλατο. Μολονότι πίστευα ότι το νερό θα ήτανε υπερβολικά κρύο και με βαλτώδη εικόνα διαψεύστηκα. (Για το βούρκο βοήθησε ότι είχε καιρό να βρέξει πολύ, όσο για το κρύο όποιος έχει κάνει μπάνιο στα Σύβοτα τα υπόλοιπα μοιάζουν αστειότητες...). Η αίσθηση χωρίς άνωση για μένα που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μπάνιο σε γλυκό νερό ήτανε παράξενη και αστεία. Η όλη εμπειρία στη λίμνη μας ενθουσίασε και την προτείνω σε όσους βρεθούν είτε σε road trip, είτε σε tour στην Κυανή Ακτή. Πολύ διασκεδαστικό.


Όσο για το φαγητό φροντίστε αν είναι δυνατό να έχετε φέρει κάτι μαζί σας, γιατί η μοναδική καντίνα που υπάρχει δεν είναι και ό,τι καλύτερο ποιοτικά θα συναντήσετε. Η εξυπηρέτηση των Γάλλων υπαλλήλων είναι χαρακτηριστικά αργή. 45' στην ουρά, με το στομάχι κολλημένο στην πλάτη, για 2 σάντουιτς που χρειάστηκαν 15΄να ετοιμαστούν (καταλαβαίνετε τώρα γιατί η ουρά της καντίνας είναι ατελείωτη??), σκεφτόμαστε αν έχουν δει στη ζωή τους πώς τυλίγουν το πιτόγυρο!!

Κλείνοντας να υπενθυμίσω σε όσους δε μιλούν γαλλικά τη χρησιμότητα του λεξικού τσέπης. Στη Γαλλία γενικότερα και ιδιαίτερα στην επαρχία η συνεννόηση στα αγγλικά είναι συχνά δύσκολη, οπότε μην το παραλείψετε.

Καλή σας διασκέδαση! kiss

Category:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.