Saint Tropez

Δοξασμένα '80s & '90s

Αν και κάποιος ενδεχομένως περιμένει πολλά από έναν τόσο διάσημο προορισμό, στη συνέχεια του post μάλλον θα τον απομυθοποιήσετε.


Το Saint Tropez, για όσους δε γνωρίζουν, βρίσκεται στη Νότια Γαλλία, στην Κυανή Ακτή ή για τους γαλλομαθείς στην Côte d'Azur και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή Var. Για να φτάσετε ως εδώ ο μοναδικός πιστεύω λόγος είναι ένα road trip (εκτός κι αν είστε καλεσμένοι στο κότερο του Armani π.χ. - lol). Στα πλαίσια ενός τέτοιου ταξιδιού πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε εδώ. Εξάλλου σκοπός της εμπειρίας είναι να δείτε πολλά μέρη και να προσλάβετε εικόνες. Φυσικά οφείλω να σας προετοιμάσω για μια απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία θα υποβληθείτε ωσότου φτάσετε, αν ταξιδεύετε κατά την υψηλή τουριστική περίοδο, δηλαδή τον Αύγουστο. Για να καταλάβετε τι εννοώ: ό,τι συμβαίνει στα δικά μας νησιά τον Αύγουστο, συμβαίνει και στη Νότια Γαλλία. Και το Saint Tropez είναι - σα να λέμε -  η αντίστοιχη Μύκονος. Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι στη Γαλλία τα μεγέθη είναι μεγαλύτερα... κατεβαίνουν όλοι οι Βορειευρωπαίοι για τα μπάνια τους. Το μποτιλιάρισμα μπορεί να σας προκαλέσει δάκρυα απελπισίας... Ω ναι αγαπητοί μου, έχετε πιει πολύ νερό λόγω αφόρητης ζέστης και θέλετε τουαλέτα? Πεινάτε? Διψάτε? Έχετε κολλήσει από τον ιδρώτα στο κάθισμα του οδηγού/συνοδηγού? Χαχα! Οι Γάλλοι είναι εδώ για να σας πιουν το αίμα. Ένας δρόμος με μια λωρίδα, άντε δύο σε κάποια σημεία, χωρίς εναλλακτικές διαδρομές (κι όμως, τσεκάρετε και στο GPS αν δε με πιστεύετε) μέχρι να βγείτε στην εθνική. Και αν νομίζετε ότι η διαδρομή είναι μικρή, είμαι εδώ να το διαψεύσω. Επειδή οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους θα σας πω χαρακτηριστικά ότι για να φτάσουμε από το ξενοδοχείο μας (κάπου ανάμεσα στις Κάννες και τη Νίκαια) χρειαστήκαμε 2 ώρες, ενώ για την επιστροφή 4!!! Είπατε κάτι? Αυτό το μποτιλιάρισμα με έκανε να κλαίω! Βέβαια μπορεί να είστε τυχεροί και να μη συναντήσετε κάτι ανάλογο. Εμείς οι αφελείς διαλέξαμε Σάββατο και μάλιστα περίοδο 15-Αύγουστου.


Μολονότι έχετε πιθανόν απογοητευτεί με τα παραπάνω, προχωρώ στα υπόλοιπα και συνεχίζω να επιμένω ότι αξίζει να πάτε για την εμπειρία. Η παλιά πόλη με καλντερίμια ανάλογα του στυλ της Κέρκυρας και του Ναυπλίου. Η παραλία γεμάτη κόσμο, καφετέριες, κότερα με τα οποία θα τρίβετε τα μάτια σας. Προτείνω να αγοράσετε μια γρανιτούλα από τους πλανόδιους και να απολαύσετε τη βόλτα σας. Υπέροχα και χαλαρωτικά μετά από την κουραστική διαδρομή. Να σημειώσω πόσο λάτρεψα τα παγωτά και τις γρανίτες με τις απίθανες γεύσεις των υπαίθριων καντινών στη Νότια Γαλλία. Vive la France! 
Εγώ,η λατρεμένη καπελαδούρα, το Saint Tropez και η καταπληκτική γρανίτα μου! Είδατε πόσα λίγα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ανακτήσει το κέφι του?


Μετά τη βόλτα στην πόλη θα συνεχίσετε στις διάσημες παραλίες του Saint Tropez. Και πάλι δεν ξέρω τι αναμένετε να αντικρίσετε. Μια εικόνα λοιπόν χίλιες λέξεις.
Αντί για ξαπλώστρες είχαν κάτι στρώματα απλωμένα στην άμμο... λίγο αηδιαστικό, οπότε να έχετε μαζί σας ψάθα για να μην μπείτε στον κόπο να πληρώσετε. Υπάρχει χώρος ελεύθερος για τους λουόμενους ανάμεσα στα διάφορα clubs.


Σαν την παραλία Σχινιά σε μεγαλύτερο μέγεθος κατά την ταπεινή μου άποψη. Μπάνιο πάντως κάναμε, πληρώσαμε και 6€ το parking (μην ψάχνετε ελεύθερο, δεν υπάρχει εκτός αν ξέρετε κανένα γαλλικό κόλπο που δε γνωρίζαμε ως τουρίστες). Ψάθες κτλ να έχετε κουβαλήσει στις βαλίτσες από την Ελλάδα, αν δε θέλετε να τα χρυσοπληρώσετε. Εν ολίγοις μετά από όσα έχετε δει στη μαμά πατρίδα, δε θα ενθουσιαστείτε από τα νερά, ούτε από την αμμουδιά.


Για το τέλος αν αναρωτιέστε πού είναι ο Johnny Depp και η Monica Belucci να σας υπενθυμίσω ότι αστέρες τέτοιου βεληνεκούς δε λιάζονται στη διπλανή πετσέτα, αλλά στο κότερο που αχνοφαίνεται στο βάθος, για να μην τους ενοχλείτε.


Εν ολίγοις παρά τα ευτράπελα συνιστώ οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Saint Tropez. Τα εμπόδια που τυχόν συναντήσετε θα αντισταθμίσει η καλή σας διάθεση και η όρεξη για περιπέτεια. Η εμπειρία είναι διασκεδαστική, θα έχετε μια ιστορία να περιγράψετε, μια καρφίτσα να προσθέσετε στο χάρτη σας. Τουλάχιστον έτσι το αντιμετωπίσαμε εμείς και δεν το μετανιώσαμε, παρότι ταλαιπωρηθήκαμε. Περάσαμε όμορφα και έχουμε κάτι να θυμόμαστε και να γελάμε. Το σημαντικότερο είναι ότι μετά από το ταξίδι θα διαπιστώσετε πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα μας και πόσο περισσότερο θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε... γιατί δυστυχώς δεν τα αξιοποιούμε σωστά.


Σας φιλώ και σας εύχομαι καλά ταξίδια .

PS: Φυσικά έχετε καταλάβει ότι τις φωτό στα ταξίδια μου τραβάει ο αγνώστου ταυτότητας "Phaethon" που τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως. kisskiss

Category:

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Πριν 2 μέρες είδα την ταινία 'Killers' και είπα οτι πρεπει οπωσδήποτε καποια στιγμή να παω στη Νότια Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στη Νίκαια! Και τώρα έρχεται και το δικο σου post (τι σύμπτωση!!) να μου το επιβεβαιώσει! Δεν ξέρω αν θα επισκεφθω το Saint Tropez (από το post σου δεν ενθουσιάστηκα..), αλλα απο τα τοπία που είδα στην ταινία, η Νίκαια είναι σίγουρα ενας απο τους επόμενους προορισμούς μας! Για αλλη μια φορά τέλειο το post σου! Πάντα με κάνεις να θέλω να ταξιδεψω!!! x

mariza είπε...

Χριστινάκι πέρσι κάναμε road trip στη Νότια Γαλλία, οπότε αν το κανονίσεις έχω πολλά να σου πω. Είναι πράγματι πολύ όμορφα, αλλά μη φανταστείς κάτι φοβερό. Αυτό που συνειδητοποίησα μετά το ταξίδι είναι η αξία της Ελλαδίτσας. Στις ταινίες δείχνουν απίστευτα μέρη, βίλλες, ιδιωτικές παραλίες που δε θα συναντήσεις αν δεν είσαι ζάμπλουτος. Θα κινηθείς σε ωραίες περιοχές, αλλά μέχρι εκεί. Το εσωτερικό της Προβηγκίας έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον. Πήγαμε σε ένα απίστευτο φαράγγι που καταλήγει σε λίμνη και η εμπειρία αυτή μου έχει μείνει αξέχαστη.
Θα κάνω κι άλλα post σχετικά για Κυανή Ακτή, οπότε θα κατατοπιστείς καλύτερα. Φυσικά ό,τι άλλο θες μπορείς να μου στείλεις mail. Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω.

Ανώνυμος είπε...

Kαταρχην να σου πω οτι εισαι μια κουκλα στην φωτογραφια!

Σιγουρα φαινεται πολυ ενδιαφερον προορισμος,παρολες τις ''κακουχιες'' που περασατε..
Αχ...ελπιζω να ταξιδεψω συντομα εξωτερικο..

Πολλα φιλια!

Unknown είπε...

συγχαρητήρια για το post...μου αρέσει να διαβάζω και κάτι που απομυθοποιεί ένα μέρος...αν και εντάξει είναι Hot celbrity προορισμός προτιμώ τη Σκιάθο που σκάνε οι celebrities και μπορώ να τους δω να περπατάνε δίπλα μου...πάντως ζηλεύω το ταξιδάκι σου πέραν των χίλιων μύριων...η Κυανή ακτή αποτελεί πολύ όμορφο προορισμό!

mariza είπε...

@Artemi
Αχ να 'σαι καλά για το κοπλιμέντο! Κι εγώ σου εύχομαι ένα υπέεεροχο ταξίδι στο εξωτερικό που θα σου μείνει αξέχαστο. Αυτές τις εμπειρίες τις θυμάσαι μετά, νοσταλγείς και χαμογελάς. Το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδας ήτανε στο 3ο έτος της σχολής στα πλαίσια μιας εκπαιδευτικής εκδρομής. Αν έχετε κάτι ανάλογο στη σχολή σου μπορείς να το δοκιμάσεις. Συνήθως βγαίνουν και πολύ φτηνές τέτοιες ομαδικές εκδρομές. Αρκεί βέβαια να έχεις ακούσει καλά λόγια για την οργάνωση.
Φιλάκια πολλά.

mariza είπε...

@Demi
Το ταξιδάκι παρά την ταλαπωρία αξίζει και με το παραπάνω. Είναι μεγάλη εμπειρία και ο προορισμός είναι όμορφος. Σκιάθο πάντως δεν έχω πάει. Ήτανε να πάμε φέτος, αλλά τελικά μας κέρδισαν οι Κυκλάδες. Πάρος για τον Αύγουστο.
Φιλάκια

Unknown είπε...

marizaki....η σκιάθος είναι τέλεια...μόνο μην πας κατά τον Αύγουστο γίνεται χαμός...μάντεψε σε ποια κυκλαδίτικα νησιά έχω πάει: Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο τι πρωτότυπο ε? Στην Πάρο πήγε η μαμά μου και της άρεσε πολύ!!!!

Ioanna G είπε...

Πολύ όμορφο ποστ, έτσι, να λέμε και τα καλά και τα άσχημα για κάθε μέρος. Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία με τη γρανίτα, δεν είναι τέλειο εκτός από εικόνες να θυμάσαι και γεύσεις ή αρώματα από τα μέρη που επισκέπτεσαι;

mariza είπε...

@Natalie
Και η συγκεκριμένη μάλιστα γρανίτα ήτανε τέλεια!!

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.