Κέρκυρα vol1

Κέρκυρα. Μεγάλο νησί, πανέμορφο και καταπράσινο, προσφέρει πολλές επιλογές διακοπών ανάλογα τα γούστα σας. Ατελείωτες αμμουδιές, βραδιές στα σοκάκια της πόλης και γραφικά χωριουδάκια.

Φτάνετε με αυτοκίνητο μέχρι Ηγουμενίτσα και μετά πλοίο. Τα δρομολόγια είναι τακτικά, σχεδόν 1/ώρα κατά την υψηλή περίοδο και η διαδρομή διαρκεί περίπου 90min. Εισιτήρια βγάζετε επιτόπου, δε χρειάζεται να ψάχνετε από πριν. Οι τιμές την τελευταία φορά που πήγα (2008) ήταν 7€/άτομο και γύρω στα 30€/αυτοκίνητο.

Για τη διαμονή υπάρχει πληθώρα ξενοδοχείων. Προσωπικά προτιμώ κάποιο κοντά στην πόλη, αλλά όχι μέσα στο κέντρο όπου θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα parking και φασαρίας. Έχω μείνει σε αυτό:
http://www.zografia.gr/
Το δωμάτιο ήτανε σε γενικές γραμμές καλό με 75€/βραδιά το δίκλινο την υψηλή περίοδο. Μη φανταστείτε κάτι φοβερό, αλλά μας βόλεψε. Ελέγξτε πάντως πού θέλετε εσείς να κινηθείτε (μπορεί να προτιμάτε κάπου μακριά από την Κέρκυρα, όπως π.χ. Παλαιοκαστρίτσα ή Άη - Γόρδη), καθότι ξαναλέω το νησί είναι μεγάλο και οι αποστάσεις μακρινές.

Πόλη της Κέρκυρας - what to do:
  • Βόλτα στα καλντερίμια και χάζι στα τοπικά μαγαζάκια. Τονίζω ότι η πόλη είναι ένας πραγματικός λαβύρινθος, με καμία καθετότητα και παραλληλότητα μεταξύ των δρόμων, καθότι χαράχτηκαν και κατασκευάστηκαν, έτσι ώστε οι εχθροί να χάνονται μέσα στα σοκάκια. Το ίδιο θα συμβεί και σε σας αν δε γνωρίζετε πού πάτε.
      Photo by Phaethon. Thank you!
  • Hot tip 1: Παγωτό από το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο "Παπαγιώργης"¨επί της κεντρικότερης οδού Ν. Θεοτόκη και βόλτα με το λαχταριστό κυπελλάκι σας ανά χείρας στα γραφικά σοκάκια.
  • Περίπατος, καφές, ποτό, ό,τι έχετε όρεξη στην περίφημη πλατεία list on - και όχι ληστών! Κι εγώ κάποτε δεν ήξερα από πού προέρχεται η ονομασία, μέχρι που έμαθα από ένα ντόπιο την ιστορία της. Σε αυτή την πλατεία λοιπόν υπήρχε το libro d' oro, ένας κατάλογος με τα ονόματα των ευγενών. Ο περίπατος στην πλατεία αυτή αποτελούσε αποκλειστικό δικαίωμα όσων καταγράφονταν μέσα στη λίστα - όσων ήτανε δηλαδή list(ed) on.
  • Hot tip 2: Βραδινή βόλτα μέσα στο φωτισμένο φρούριο της πόλης. Είναι ανοιχτό όλη τη νύχτα και μέσα θα βρείτε ένα ωραιότατο bar-άκι για να πιείτε το ποτό σας. Πολύ ατμοσφαιρικό.
Περιήγηση στο νησί - where to go:
  • Αχίλλειον. Προτείνω να επισκεφτείτε το φημισμένο ανάκτορο της πριγκίπισσας Sissi, που πολλοί θα έχετε απολαύσει στη γνωστή ταινία με τη Romy Schneider - μετά από τόσες επαναλήψεις στην tv κάπου θα το έχει πάρει το μάτι σας. Αξίζει οπωσδήποτε να δείτε το χώρο, αν και θεωρώ ότι τα 7€ του εισιτηρίου είναι αρκετά για όσα έχει το κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει - στα μισά τουλάχιστον δωμάτια απαγορεύεται η είσοδος.  
  • Tour στο νησί:
-Νότια κατευθυνθείτε προς Ποντικονήσι και Μπενίτσες για να έχετε μια πλήρη εικόνα του νησιού. Εμείς πήγαμε και μέχρι Μεσογγή για μπάνιο. Ενδιαφέρον, αν και δεν ενθουσιάστηκα και δεν το προτείνω. Νοτιότερα δεν έφτασα.
-Η πιο όμορφη και ανεπτυγμένη πλευρά του νησιού είναι η δυτική που βλέπει Αδριατική. Βλάστηση, γαλαζοπράσινα νερά, υπέροχα χωριουδάκια και τέλειες παραλίες.
-Ανατολικά, από ένα σημείο κι έπειτα θα παρατηρήσετε ερημιά και ξέρα. Κάντε τον κύκλο, αν έχετε πολλές μέρες και θέλετε πλήρη εικόνα του νησιού, αλλά δυστυχώς δεν ανακάλυψα κάτι φοβερό να σας προτείνω.
-Βόρεια σημαίνει Σιδάρι και εδώ πρέπει να φτάσετε οπωσδήποτε για μπάνιο.
Σιδάρι. Βράχοι μέσα στη θάλασσα και παντού σκαρφαλωμένες παρέες να βουτούν από ψηλά.
Το vol.2 που ακολουθεί προσεχώς είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στις παραλίες του νησιού, οπότε αναμείνατε για τα σπουδαιότερα!!



Category:

11 σχόλια:

Unknown είπε...

αχ ωραία η Κέρκυρα έχω πάει αρκετές φορές...η πόλη πολύ όμορφη αν και αρκετό σκουπιδαριό...σαν περιοχή όταν έμεινα μου άρεσε η Δασιά...αρκετή ησυχία και πράσινο...επίσης είχαμε ξεσκιστεί να κάνουμε μπάνια στη Γλυφάδα...το Αχίλλειον είναι πανέμορφο...καθώς και η βραδινή βόλτα στο φρούριο...αν είσαι Κέρκυρα αξίζει να πεταχτείς μέχρι Παξούς που αποτελούν τον δικό μου επίγειο παράδεισο! μην ξεχάσετε να πάρετε κουμ-κουάτ!

mariza είπε...

@Demi
Δυστυχώς Παξούς δεν πήγαμε, αλλά έχω ακούσει ότι είναι υπέροχα με απίστευτα νερά. Την επόμενη φορά... :; Φιλιά.

Κερασία είπε...

To mono pou mou arese apo Kerkyra itan h xwra kai to Axilleio....tipota allo...tipota omws. Mallon den tha moun se fasi otan piga! :P

Ανώνυμος είπε...

Ax ποσο λατρευω αυτα τα ποστ!!
Με κανουν να θελω να αρχιζω να φτιαχνω βαλιτσες!
Πολλα φιλια..

mariza είπε...

@Κερασία
Σοβαρά? Εντυπωσιάζομαι ομολογώ. Η συντριπτική πλειοψηφία τη λατρεύει - κι εγώ όπως καταλάβατε. Πάντως σίγουρα είναι και θέμα γούστου.

@Artemi
Και πού να δεις το vol.2 με τις παραλίες. Καλές μας διακοπές!
Πολλά φιλιά.

Unknown είπε...

Τελευταία φορά που πήγα Κέρκυρα ήταν με την πενταήμερη!!!! Και πρεπει να πω οτι περασα υπέροχα!! Πολύ ενδιαφέρον το post σου και μου έδωσες πολλές ιδέες για το τι να κάνω οταν ξαναπάω! Θα περιμένω και το επομενο post με τις παραλίες! Μου φαίνεται οτι πρέπει να αρχίσω να δείχνω στον αντρα μου τα ελληνικά νησιά γιατι δεν εχει παει σε πολλά!!! ;) Φιλάκια x

Κερασία είπε...

Κοίτα..καταρχήν μέναμε καπου στα νότια του νησιού όπου εκεί οι παραλίες είναι ψιλο-χάλια. Για να παμε βόρεια έπρεπε να κανουμε ολόκληρο ταξίδι (και ως γνωστόν οι δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι).. Εκείνο που με φρίκαρε όμως ήταν ότι παντού μας μιλούσαν αγγλικά!!!!!! ΕΛΕΟΣ! Καποιος ενώ του μιλήσαμε στα ελληνικά συνέχιζε να μας απαντάει αγγλικά (μαλλον απο κεκτημένη, χαχαχα)
Η πόλη μέσα όμως ήταν ονειρεμένη...και το Αχίλλειο, που σημειωτέον ήταν το ονειρο μου να δωα από κοντα (αχ και να μουν η Σισσυ)!!!!
Επιπλέον...ήταν τότε που πήραμε το Euro...και ήθελα να βγουμε να πανηγυρίσουμε, αλλα το μονο που βγήκε να πανηγύρισει ήταν ένας λόχος μεθυσμένοι Άγγλοι που απλα κορόιδευαν....
Όπως καταλαβαίνεις απο τότε η Κερκυρα μπήκε για μενα black list...πες με περίεργη, πες με εθνικίστρια...ήταν στραβό το κλίμα...το %^& και ο γαιδαρος που λέει και ο λαος μας!!! Φιλια πολλά σε όλες σας

mariza είπε...

@Christina
Νομίζω η Κέρκυρα είναι πολύ καλή ιδέα για οικογενειακές διακοπές. Αν έχεις και παιδάκια πιστεύω θα τους αρέσει πολύ, γιατί θα λιώνουνε με τα παιχνίδια στην άμμο

@Κερασία
Ακούγεται τραγικό. Η αλήθεια είναι ότι νότια απ΄όσα έχω ακούσει είναι full μεθυσμένους Άγγλους. Και βόρεια στο Σιδάρι έχει πολλούς, αλλά εκεί πας μόνο για μπάνιο.
Φιλιά πολλά και καλές μας διακοπές - όταν αρχίσουν.

Ioanna G είπε...

Εγώ πήγα στην Κέρκυρα πριν πολλά χρόνια και τη λάτρεψα! Έμεινα σε ένα τέλειο ξενοδοχείο (Marbella λεγόταν νομίζω) με μια μεγάλη απίστευτη πισίνα και πολύ πράσινο γύρω. Παραλίες δεν επισκεύτηκα γιατί ήμουν με γκρουπ αλλά από βόλτες εντός και εκτός πόλης άλλο τίποτα! Και το Αχίλλειον πολύ όμορφο! Ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα Κέρκυρα!

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Η Κέρκυρα είναι το πιο όμορφο, το πιο αγαπημένο νησί!
Λατρεύω τα πάντα!!
Πριν χρόνια, η νότια Κέρκυρα δεν είχε τόσο ποιοτικό τουρισμό αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει!
Πιστεύω πάντως ότι είναι η Κοντέσσα του Ιουνίου!!
Περιμένω το δεύτερο μέρος!!
Φιλιά πολλά!!

mariza είπε...

@Natalie Douka
Αν και όλοι εκθειάζουν το Μύρτο στην Κεφαλλονιά και το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, για τα δικά μου τουλάχιστον γούστα, από τα Ιόνια η Κέρκυρα έχει τις καλύτερες παραλίες (Παξούς βέβαια δεν έχω πάει, όπου ακούω για παραλίες τύπου "Σεϋχέλλες". Συνεπώς πρέπει να ξαναπάς. :D Φιλιά

@Σταχτοπούτα
Συμφωνώ. Και για μένα είναι η βασίλισσα του Ιονίου! Και από τα αγαπημένα μου νησιά γενικώς. Φιλιά.

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.