Κέρκυρα vol2

Top Corfu beaches:
  • Λατρεύω Άγιο Γεώργιο των Πάγων! Η παραλία αυτή είναι ήρεμη και κάπως πιο μακρινή. Σας την προτείνω όμως οπωσδήποτε ως ταυτόσημη της έννοιας "διακοπές". Ατελείωτη αμμουδιά, όπου το μόνο που θα χρειαστείτε είναι η ομπρέλα, η ψάθα και το μαγιό σας. Και ναι, είναι πάγος το νερό (ε 'ντάξει, όχι και από τα πιο κρύα νερά που έχω βουτήξει).
Photo by Phaethon. 
  • Άη Γόρδης. Must. Κι άλλη αμμουδιά, σχετικά κοντά στην πόλη της Κέρκυρας και υπέροχο χωριουδάκι. Τέλειο και για απογευματινό μπάνιο.
  • Σίγουρα θα πάτε στη Γλυφάδα, την πιο "κοσμική - οργανωμένη" παραλία του νησιού που προτείνουν όλοι. Είναι πράγματι πολύ ωραία και αυτή, αμμουδιά πάλι, αλλά να έχετε υπόψη ότι εδώ υπάρχει πολυκοσμία.
  • Σιδάρι. Βόρεια του νησιού, γεμάτο Άγγλους τουρίστες. Αγνοήστε όσους σας ενοχλούν, νοικιάστε απαραιτήτως ποδήλατο θαλάσσης με τεντούλα από πάνω (πατέντα!!+hot tip 1) και... βουρ για βουτιές από τα βράχια. Θα καταλάβετε τι εννοώ λέγοντας "βουτώντας από τα βράχια" μόλις φτάσετε. Το τοπίο εδώ είναι διαφορετικό, πιο εξωτικό αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Οι ερωτευμένοι μην παραλείψετε να διασχίσετε το canal d' amour (hot tip 2). Λένε πως όποιο ζευγάρι το περάσει μαζί μένει για πάντα ερωτευμένο! (Ναι ναι λατρεύω αυτές τις σάχλες, μη γελάτε!)
Η οπή στο βράχο στο βάθος είναι η είσοδος του "canal d' amour".
Photo by Phaethon. 
  • Παλαιοκαστρίτσα. Τέλειαααα. Μεσημεράκι για μπάνιο και μετά παγωτάκι στα παραθαλάσιια cafe. Προειδοποιώ ότι φημίζεται για τα παγωμένα νερά της (και πάλι όχι από τα πιο κρύα της Ελλάδας, σίγουρα όμως μπούζι). Το hot tip 3 βρίσκεται εδώ: http://www.lagrottabar.com/ . Αν δεν ενθουσιάζεστε από την παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, λίγο πιο έξω στην είσοδο του χωριού, αν δε με απατά η μνήμη μου, θα βρείτε το cafe - bar "La grotta". Ανάμεσα στους βράχους σχηματίζονται πολλά διαφορετικά επίπεδα. Κάθε επίπεδο έχει το τραπεζάκι και τις ξαπλώστρες του - σχεδόν ιδιωτικά. Κατεβαίνετε τα σκαλάκια και από την εξέδρα βουτάτε στη θάλασσα. Πού θα βρείτε καλύτερα?
Στην Παλαιοκαστρίτσα μπορείτε να νοικιάσετε κανό, ποδήλατα θαλάσσης κτλ.
Photo by Phaethon. 
  • Νεροτσουλήθρες. Οκ, δεν είναι παραλία, αλλά πρόκειται για το ωραότερο ίσως water park στην Ελλάδα. Θα λιώσετε όλη μέρα. Μην το παραλείψετε, ειδικά αν έχετε παιδάκια που τρελαίνονται για παιχνίδια στο νερό.

Καλό καλοκαίρι σε όλους. 

Category:

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Aχ τι τελεια ολα αυτα που μας δείχνεις!!! Μετα απο αυτο το post η Κερκυρα μπαινει σίγουρα στην λιστα με τους πιθανους προορισμους μας γι'αυτο το καλοκαίρι!!

Και εμενα μου αρεσουν αυτα τα ερωτικα με τις γεφυρες κτλ! Σαν οταν με πηγε ο καλος μου στην Βενετια και ειμαστε μεσα στην γονδολα και περναμε κατω απο την γεφυρα των στεναγμών, οπου συμφωνα με τους ντόπιους, οποιο ζευγάρι φιληθει κατω απο την γεφυρα, θα εχει αιωνια αγαπη και ευτυχια... Και ο καλος μου ξεχαστηκε και χασαμε την γέφυρα!!! Τα νευρα μου τσατάλια!!! Βαλαμε τον γονδολιερη να γυρισει πίσω!!! Τι να πω!!!
Τελειο το post σου!!
Φιλακια x

Ανώνυμος είπε...

Αααχ τι υπεροχες παραλιες!!
Απο αυριο ευτυχως μπανακια για 3 μερες συνεχομενες..
Κ εγω πιστευω σ'αυτες τις ''σαχλες'' lol
xx

mariza είπε...

@Christina
Χαιρετώ το κορίτσι No1 που πιστεύει σε αυτές τις σάχλες και χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό γιατί τελικά δεν είμαι η μόνη. Πιστεύω θα σας αρέσει πολύ αν πάτε. Φιλάκια και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. :)

@Artemi
Χαιρετώ και το κορίτσι No2. Μα δεν είναι καταπληκτικά αυτά τα "χαζά" που σε κάνουν όμως να χαίρεσαι πολύ χωρίς λόγο?? Καλά μπάνια. Κι εγώ σε 30' φεύγω από το γραφείο και ανυπομονώ να ξεχυθώ στις παραλίες. Γιου-χου! Φιλάκια πολλά.

Ioanna G είπε...

Τι όμορφες φωτογραφίες! Θέλω να πάω Κέρκυρα τώρα!!!

mariza είπε...

@Natalie
Κι εγώ!! Όσες φορές κι αν έχω πάει δεν τη βαριέμαι.

Εvi είπε...

Αχ με κάτι τέτοια ποστ ανυπομονώ να πάω διακοπές!!! Όλως παραδόξοως, έχω γυρίσει όλα τα Ιόνια νησιά εκτός από την Κέρκυρα ;)

xx

mariza είπε...

@cbsg5861
Για μένα είναι το καλύτερο, αν και δεν έχω πάει Παξούς και σίγουρα είναι και προσωπικό γούστο αυτό.
Φιλιά

Lady-Pa είπε...

wow orees foto! pote den piga kerkira alla tha eithela polli!


check out my blog


xoxo

mariza είπε...

@Lady-Pa
Thank you.

Stella Katz είπε...

Πόπο...Κέρκυρα τι ωραία.....Θέλω διακοπές τώωωωρα!!!!!!!! :Ρ Τέλεια ανάρτηση!!

mariza είπε...

@S.Katz
Σε ευχαριστώ πολύ. Καλές διακοπές σε όλους!

Stella Katz είπε...

Καλές διακοπές και σε σένα!!! Να περάσεις τέλεια!!!!

mariza είπε...

@S.Katz
Thank you! Κυκλάδες φέτος τελικά. Γιούχου. Μετράω αντιστροφα για τον Αύγουστο ήδη. :D

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.