Φισκάρδο - Κεφαλονιά

Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος λόγος να επισκεφθώ πάλι την Κεφαλονιά αν το ταξίδι δεν είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο αγαπημένο μου Φισκάρδο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα ψαροχώρια στην Ελλάδα. Γραφικό με πεντακάθαρα σοκάκια και χρωματιστά σπιτάκια γεμάτα ανθισμένες βουκαμβίλιες, περαντζάδα στο λιμανάκι με τα ταβερνάκια και τριγύρω κολπίσκοι για ιδιωτικές βουτιές... μια ζωγραφιά το Φισκάρδο!

Για φαγητό προτείνω τα δύο εξαιρετικά ταβερνάκια στο τέρμα της περαντζάδας. Ψαράκια, ούζα και καλή παρέα, τι άλλο χρειάζεστε? Αν πάλι το παγωτό είναι και για σας ο θεός των γλυκών μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε παγωτό "Σπαθάτο". Την εταιρία αυτή θα τη βρείτε σε πολλά σημεία στο νησί, ένα από τα οποία βρίσκεται εδώ. Οι γεύσεις είναι θεϊκές και οι ποσότητες βασιλικές δίχως άλλο.

Και επειδή τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψω πόσο λατρεύω το Φισκάρδο, παραθέτω κάποιες φωτό για να καταλάβετε κι εσείς το λόγο που χαμογελώ όταν το θυμάμαι.



Αυτό το τελευταίο με την πινακίδα "Σκουπίδια" είναι η μόνη φορά στη ζωή μου που το έχω δει!


Category:

14 σχόλια:

Unknown είπε...

Aχ φαινεται πολύ ομορφο και γραφικό!!! Αλλος ενας προορισμος στην λιστα μου!!! Μου αρεσει πολυ να διαβαζω το blog σου! Με κανεις να θελω να ταξιδέψω!!! :)

mariza είπε...

@Christina
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Το Φισκάρδο είναι πανέμορφο. Από τα λίγα που μου άρεσαν στην Κεφαλονιά, όχι ότι δεν είναι όμορφο το νησί, αλλά δε με ενθουσίασε να σου πω την αλήθεια.
Φιλάκια

glittermeup είπε...

poli wrea tha thela kapia stigmi na pao :) xo

mariza είπε...

@glittermeup
Ναι είναι πολύ όμορφο. Άνετα θα πήγαινα κάθε καλοκαίρι.

Unknown είπε...

δεν κατάφερα να πάω όταν ήμουν στη Ζάκυνθο και τώρα που βλέπω τις φωτογραφίες ζηλεύω...να ρωτήσω αν και προς τα εκεί τα νερά είναι κρύα?

mariza είπε...

@Demi
Δε θα τα χαρακτήριζα ιδιαίτερα κρύα. Εξαρτάται βέβαια και πόσο αντέχει ο καθένας. Προσωπικά για να καταλάβεις από τα πιο κρύα νερά που έχω βουτήξει θεωρώ τις παραλίες γύρω από τα Σύβοτα (πάγος κυριολεκτικά, για καρδιακό!), την Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα και πολλές παραλίες στη Μυτιλήνη, κυρίως από την πλευρά που βλέπει Τουρκία. Αν έχεις πάει σε κάποια από αυτές μπορείς να κάνεις τη σύγκριση.

Κερασία είπε...

Exw akousei ta kalytera gia tin Kefalonia (an kai nomizw pws an eixa tin eukairia gia ta3idaki, allou tha pigaina)
Sou xw pei etsi...perimenw tis anartiseis sou pws kai pws. Toulaxiston na drosizomai apo noera!! Kai epeidh apo methaurio den tha exw internet, tha dw tis anartiseis sou mazemenes kata ton Augousto!!! Filia polla polla kai kalokairina!

mariza είπε...

@Κερασία
Ωωωω με κάνετε να κοκκινίζω.:)
Δεν πειράζει για το Internet, Λίγη αποτοξίνωση χρειάζεται πού και πού. Όσο για το νησί όμορφο ήτανε, αν και δεν ενθουσιάστηκα. Ίσως είχα μεγάλες προσδοκίες. Είναι και θέμα γούστου βέβαια. Από τα Ιόνια προσωπικά επιλέγω σταθερά Κέρκυρα. Και η Λευκάδα μου άρεσε πολύ.
Φιλιάαα

Ανώνυμος είπε...

Aλλο ενα εξαιρετικο ποστ!
Οσες φιλες εχουν παει ειχαν καταενθουσιαστει..
Θελω πολυ να παω να αποκτησω κ εγω αποψη..
Πολλα φιλια!!

mariza είπε...

@Artemi
Φισκάρδο = love. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που δε θα το λατρέψει από την πρώτη επίσκεψη!

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Αυτήν την εποχή είσαι πολύ χρήσιμη φιλενάδα!!! Όλο ιδέες μας δίνεις!! Είπα και σε κάτι φίλες μου να ρίξουν μια ματιά εδώ για να πάρουν ιδέες για τις διακοπές τους!! Μια ζωή τελευταία στιγμή να κανονίσουν!!! χαχα
Διάβασα και τα σχόλια και πράγματι το νερά στην Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα είναι παγάκι!! Αλλά τόσο καθαρά όμως!! Κάνεις και σύσφιξη!! χιχι
Καλημέρα και Φιλιά πολλά!!

mariza είπε...

@Μοντέρνα Σταχτοπούτα
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν θέλουν και καμιά άλλη ιδέα μπορούν να μου στείλουν και mail.
Όσο για την Παλαιοκαστρίτσα ναι πάγος, αλλά έχει πλάκα! Τα χειρότερα που έχω βουτήξει είναι στα Σύβοτα. Μακράν τα πιο κρύα, σε σημείο καρδιακού, καθόλου ευχάριστο, αν και το τοπίο είναι ειδυλλιακό!
Φιλάκια

Y είπε...

Exw paei kefalonia k tin latrepsa... Ti zimies mou kaneis twra, me kaneis na nostalgw tin ellada...! Grrr kai xanw to kalokairi tis elladas = to pio teleio ston kosmo! Mpouxouxou snif kai klaps x3 !!!

mariza είπε...

@Y
Nothing like greek summer, right?

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.