Ο εφιάλτης στο δρόμο της φημισμένης παραλίας

Ο εφιάλτης στο δρόμο της φημισμένης παραλίας λοιπόν:
Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας, Μύρτος Κεφαληνίας και πάει λέγοντας. Δε νοείται για κάποια νησιά να μην κάνετε "απόβαση" σε κάποιες πασίγνωστες παραλίες και σίγουρα αξίζει τον κόπο να τις επισκεφτείτε για να ανακαλύψετε ιδίοις όμασι τι είναι αυτό για το οποίο μιλά όλος ο κόσμος. Ενδεχομένως όμως στην επιστροφή να ορκιστείτε ότι μόνο υπό προϋποθέσεις ξαναπηγαίνετε.

Έπειτα από την εμπειρία του Μύρτου στην Κεφαλονιά αναρωτιέμαι:

Ποια η ευχαρίστηση να ταλαιπωρηθώ μέσα στο ντάλα καύσωνα πάνω στο βουνό? Εκαντοντάδες αυτοκίνητα που άλλα φεύγουν κι άλλα έρχονται, που δε χωράνε να περάσουνε και οι οδηγοί τσακώνονται ανάμεσα σε μια συγχορδία από κόρνες και φωνές. Κάποια στιγμή καταφέρνουμε να παρκάρουμε. Κατεβαίνοντας από το αμάξι συναντάμε την άβυσσο... "l’abîme appelle l’abîme", όπως θα έλεγε και ο συμπαθέστετος πειρατής από το Asterix - επιχείρηση Κλεοπάτρα. Η παραλία απέχει 45' με τα πόδια. Και καλά, τώρα είναι κατηφόρα. Το μεσημέρι όμως? Που θα πεινάμε, διψάμε, θα έχουμε συγκαεί? Τότε θα είναι ανηφόρα! Τέλος πάντων, καλή καρδιά. Με όλα τα τζιμπράγκαλα παραμάσχαλα φτάνουμε επιτέλους στην αμμουδιά. Η αναζήτηση κενού χώρου μόλις ξεκίνησε. Βρήκαμε και χώρο, καθόμαστε. Η εξωτική παραλία που μας υποσχέθηκαν έχει πολύ κόσμο και κύμα (όπως συνήθως συμβαίνει στις παραλίες που βλέπουν στ' ανοιχτά), με άμεση βέβαια συνέπεια ανακωσούρα και βρωμίτσες. Το αποκορύφωμα ήταν ότι πηγαίνοντας να βουτήξουμε τα ποδαράκια μας διαπιστώσαμε ότι είχε ξεβράσει πίσσα και κάναμε όπισθεν.
Και για του λόγου το αληθές ιδού η φωτό. Βρώμες ανακατωμένες με πίσσα. Αυτό εκετεινόταν σε όλη την παραλία και όχι μόνο στα ρηχά. 

Κάπου εδώ το όνειρο τελείωσε. Κάποιες παραλίες είναι υπέροχες μόνο από ψηλά, στον πανικό του Αυγούστου. Χωρίς την ταλαιπωρία και τη φασαρία βέβαια είμαι σίγουρη πως είναι υπέροχες, δυστυχώς όμως οι περισσότεροι έχουμε άδεια τον Αύγουστο και δεν μπορούμε να τις απολαύσουμε. Πάντως οι φωτό μου έχουν μείνει, όπως και η εμπειρία που τώρα που θυμάμαι και γελάω.
 Η θέα από ψηλά. Τα αυτοκίνητα τις ώρες αιχμής είναι παρκαρισμένα μέχρι πολύ ψηλά, στις φουρκέτες που βλέπετε. Η θέα πάντως... εξωτική.
Η παραλία φωτογραφημένη από την ομπρέλα μας. Not so exited after all. Σίγουρα βέβαια αν δεν υπήρχε η πίσσα και το κύμα που είδατε στη φωτό παραπάνω, θα ήταν υπέροχα.

 
Άντε και καλές βουτιές! Περιμένω και δικές σας τραγελαφικές ιστορίες από παραλίες.

Category:

7 σχόλια:

Unknown είπε...

όντως η παραλία δείχνει ονειρεμένη αλλά 45 λεπτά περπάτημα πφ!!! καραβάκι δεν πάει προς τα εκεί?

Κερασία είπε...

An kai den diavazw blogs ton teleutaio kairo, me tetoio titlo den kratithika!!!! Xaxaxax kala ta les...opote na min stenaxwriemai poly poy den exw kanei akoma oute ena mpanio e? Pantws fainetai teleia paralia!!!! Krima pou atyxisate vre paidia..h pissa moy tin dinei!!!! Ma kala pissa? Eleos!!!!
Tragelafiko thes? 8 to prwi kai vgike h geitonia ekei pou exoume ena e3oxiko tis plakas na kanei to mpanio tis (auto exei xronia pou egine). Ekei pou kolympoun amerinoi oloi mazi...kapoia stigmi enas geitonas arxise na xtypietai...ti eixeginei? Ena karavi eixe ri3ei ta apovlita tou prwi prwi kai tou rthan ta skata sto laimo tou anthrwpou!!!! Akomathymamai ta gelia pou ekanan oi ypoloipoi...k ennoeitai oti vgikan kai opou fygei fygei!!!! :)

mariza είπε...

@Demi
Η παραλία είναι πράγματι υπέροχη, αλλά όχι στο peak του Αυγούστου!

@Κερασία
Ίουυυυ τι έπαθε ο άνθρωπος!!! Ίου³!!!

glittermeup είπε...

poli omorfa !!

mariza είπε...

@glittermeup
Καλές βουτιές!

Ioanna G είπε...

Πες τα κοπέλα μου γιατί στο τέλος θα βγω εγώ γκρινιάρα! Συμφωνώ απολύτως και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ακολουθήσω την παρέα σε τέτοιες καταβάσεις ξανά. Γιατί αν η κατάβαση είναι δύσκολη, η ανάβαση είναι 10 φορές χειρότερη! Και τι θα γίνει αν-χτύπα ξύλο-στραμπουλήξει κανείς κανένα πόδι; Που δεν το λες και απίθανο με τέτοιους γκρεμούς. Τέσπα, σταματάω τις απαισιόδοξες σκέψεις και λέω ότι αν θέλετε τέτοιες παραλίες(βότσαλο, βαθιά κρυστάλλινα και κρύα νερά, λίγο κόσμο) έχει σε όλη τη νότια Κρήτη. Και πας με αυτοκίνητο.

mariza είπε...

@Natalie
Η Κρήτη είναι γενικά τέλεια! Όταν πήγα δεν ήταν εποχή ακόμα για μπάνια, γι αυτό θέλω πολύ να ξαναπάω - καλοκαίρι όμως αυτή τη φορά.

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.