Chocolate Muffins for your trips

Συνταγούλες για εκδρομούλες συνέχεια (είχα γράψει και εδώ http://timefortrips.blogspot.com/2011/03/snack.html)... Σειρά έχουν τα muffins, τα γνωστά μικρά κεκάκια, με μια συνταγή που έχω από παλιά και δε θυμάμαι καν από πού την είχα αντιγράψει. Πρόκειται για συνταγή με σοκολετάνια muffins,την οποία έχω διανθίσει με μια δική μου - προαιρετική - παρέμβαση.

Υλικά για 17 περίπου μεγάλα muffins:
2 κούπες αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέινιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κούπας βούτυρο
50g σοκολάτα κουβερτούρα
1 κούπα γιαούρτι
1 αυγό
1/2 κούπας κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα
1/2 φακελάκι ψηφίδες σοκολάτας
μαρμελάδα (προαιρετικό)

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα. Προσοχή: τα φορμάκια των muffins δεν τα γεμίζουμε ως πάνω, αλλά μέχρι τη μέση περίπου, γιατί η ζύμη ούτως ή άλλως θα φουσκώσει. Αν θέλουμε τα κεκάκια να έχουν μαρμελάδα στη μέση, τότε βάζουμε την 1η στρώση της ζύμης, στη συνέχεια 1-2 κουταλάκια μαρμελάδα οποιασδήποτε γεύσης προτιμάμε (ιδανικά ταιριάζουν οι κόκκινες μαρμελάδες όπως κεράσι, φράουλα καθώς και το πορτοκάλι) και τέλος σκεπάζουμε με 2η στρώση από τη σοκολατένια ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20min στους 200Cο. Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και τα βγάζουμε από τα φορμάκια.


PS1: Δυστυχώς τη συνταγή την είχα βρει με "κούπες" και όχι γραμμάρια. Χρησιμοποιώ για την εκτέλεση μια μεγάλη κούπα από αυτές που αγοράζουμε για να πίνουμε στο σπίτι τσάι, γάλα κτλ...


PS2: Η συνταγή δε συνίσταται για ταξίδια υπό υψηλές θερμοκρασίες! Πολύ σοκολάτα!! 


Φιλιά 





Category:

12 σχόλια:

Y είπε...

mmm wraia idea i marmeladitsa sti mesi!

mariza είπε...

@Y
Ναι τα κάνει ακόμα πιο υπέροχα και σπάει τη γεύση της σοκολάτας. Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

mmm apla fantastika!
Eimai k glykatzou,opote tha ta dokimasw sigoura..
xx

mariza είπε...

@Artemi
Χιχι, ναι είναι πολύ ωραία. Έχω και άλλες συνταγές με muffin. Τα αγαπημένα μου είναι κεκάκια βανίλιας με ψηφίδες σοκολάτας. Στο αγόρι μου όμως αρέσουν τα σοκολατένια με τη μαρμελάδα στη μέση, οπότε έφτιαξα αυτά αυτή τη φορά.

Unknown είπε...

Μμμμ φαίνονται νοστιμότατα. Εγώ μάλλον θα παραλείψω την μαρμελάδα γιατί δεν μου αρέσει, αλλά το υπόλοιπο είμαι σίγουρη ότι θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα! Καλό...Σεπτέμβρη κορίτσι! xx

mariza είπε...

@Arietta
Χαχα! Αν σου αρέσει η σοκολάτα τότε σου έχω μια υπέροχη συνταγή για τρουφάκια. Είναι όμως κολλητικά - ποτέ δεν μπορείς να φας μόνο ένα, lol. Καλό Σεπτέμβρη και σε σένα!!

Anastasia είπε...

:o:o:o ti vlepw vraduatika k exw ligoura gia gluko!!
na rwtisw, ti formakia xrisimopoiises? auta ta sanidas apo alouminoxarto ?
filia :D

mariza είπε...

@Anastasia
Ναι αυτά χρησιμοποίησα (τα βρίσκεις στα super market), αν και στην επόμενη επίσκεψή μου στο Ikea σκοπεύω να πάρω το σκεύος με τις θηκούλες (που είναι σαν ταψί).
Φιλιά.

Unknown είπε...

πάω να πάρω φορμάκια για muffins δεν το έχω με τα γλυκά γενικώς αλλά η συνταγή σου φαίνεται πανεύκολη!!!! και έχω μαρμελάδα βύσσινο στο σπίτι μόλις βρω χρόνο θα τα ετοιμάσω και θα σε ενημερώσω!!!

Claire D. T είπε...

Ta latreuwww :) Emena proswpika mono me sokolata mou aresoun!!
Exeis uperoxo blog molis to anakalupsa.. Rikse mia matia kai sto diko mou eimai kainourgia.. Egw se akolouthisa pantws an theleis kanto kai esi!!
http://notebookofclaire.blogspot.com/

Filia
Claire

mariza είπε...

@Demi
Τέλεια με το βύσσινο. Έχω κι άλλες εκδοχές, όχι τόσο σοκολατένιες αν θες.
Φιλιά και καλή επιτυχία!

mariza είπε...

@Claire
Thank you thank you thank you!! I' m actually taking a look right now at yours.
Ciao xx

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.