Cannes reloaded

Ο Μάιος είναι πάντα ο μήνας του Festival de Cannes και καθώς η κάθοδος στο γαλλικό νότο ξεκινάει δε θα μπορούσα παρά να αναφερθώ στην κοσμοπολίτικη γαλλική πόλη.

Στις Κάννες ταξίδεψα πριν 2 καλοκαίρια σε ένα tour της Κυανής Ακτής. Η " χολυγουντιανή γκλαμουριά" που ίσως περιμένετε να δείτε, έχει κάνει στάση σε πολλά ακριβά αυτοκίνητα, στις ταράτσες κάποιων πανάκριβων ξενοδοχείων, σε κάποια κότερα στο βάθος του ορίζοντα... κι έχει μείνει εκεί.
Ένα από τα πολλά γρήγορα/πολυτελή αυτοκίνητα που θα συναντήσετε .
 Κατά τα άλλα η πραγματικότητα είναι κάπως έτσι:
Ένας Έλληνας που ξέρει από θάλασσα δε θα πατούσε ποτέ το πόδι  του σε τέτοια παραλία....
Είναι πραγματικά υπέροχα να κάνετε μια βόλτα στην παραλία, αλλά συνιστώ να μείνετε μέρες μέσα στις Κάννες. Τα ομορφότερα εξάλλου χωριά βρίσκονται ακτινωτά της πόλης προς την ενδοχώρα.

Αυτό που λάτρεψα εδώ ήτανε ο περίπατος με τη γρανιτούλα μου. Χαλαρή κουβεντούλα στο πλακόστρωτο παράλληλα της αμμουδιάς, ανάμεσα σε τεράστιους φοίνικες και χαζεύοντας τη Μεσόγειο. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική κυριαρχεί στα κτίρια όλου του γαλλικού νότου. Στις Κάννες τα ξενοδοχεία διαθέτουν επιβλητικές εισόδους με ιδιαίτερες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Η πολυτέλεια που θα συναντήσετε στα αυτοκίνητα δεν περιγράφεται. Αν βρίσκεστε με το αγόρι σας, τον αδελφό σας ή οποιονδήποτε γένους αρσενικού που δεν μπορεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του μπροστά στο θέμα, τότε υπομονή. Καθίστε στην άκρη και αφήστε τον να διασκεδάσει, σε λίγο θα του περάσει και θα συνεχίσετε τη διαδρομή σας.
Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση ήτανε η διαχείριση της παραλίας. Σε όλο το πλάτος και μήκος  της ακτής υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ακόμη και σε μικρές προβλήτες δε θα βρείτε σπιθαμή για να σταθείτε. Τα πάντα είναι ιδιωτικά και ανήκουν στα ξενοδοχεία ή στις καφετέριες στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Οι τιμές για την ενοικίαση κυμαίνονται, φτάνοντας ως και 100€/μέρα (!) σε περίπτωση που επιλέξετε κάτι τεράστια στρώματα-κρεβάτια για να λιαστείτε. Ο μοναδικός ελεύθερος χώρος βρίσκεται στην αρχή της ακτής (2η φωτογραφία), ο οποίος όμως είναι απαγορευτικός - για το δικό μου τουλάχιστον γούστο.


Εστιατόρια και καφετέριες ανθίζουν στην περιοχή. Προσωπικά προτείνω μαγαζάκια που προσφέρουν τη γνωστή και αγαπημένη pizza. Οι ιταλικές καταβολές και επιρροές είναι εμφανείς στην κουζίνα. Pasta και pizza λοιπόν αποτελούν σίγουρες και δοκιμασμένες επιτυχώς λύσεις.

Stay tuned for more!

Φιλιά πολλά .

PS: Σχετικά post με το road trip στο γαλλικό νότο μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω άρθρα

Category:

4 σχόλια:

glittermeup είπε...

Poli wraio meros , tha ithela poli na pao :) xo

mariza είπε...

@glittermeup
Είναι πολύ όμορφος καλοκαιρινός προορισμός. Να σημειώσω βέβαια ότι κατά τη γνώμη μου τίποτα δε συναγωνίζεται τα νησιά μας.

les jolies είπε...

sε λιγες εβδομαδες θα παω, ανυπομονω.

From Paris with love!
Kristina recently posted... Mac Hey, Sailor!.

mariza είπε...

@Les jolies
Hey Kristina, hope you' re having fun there.

xxx

PS: I love your blog!!!

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.