ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Από τους αγαπημένους μου προορισμούς. Πολλά να κάνετε και να δείτε. Σίγουρα στα Καλάβρυτα δε βαριέστε.

Με μια σύντομη έρευνα στο internet θα διαπιστώσετε πως η διαμονή δεν είναι πρόβλημα, καθότι επιλογές υπάρχουν πολλές. Προσωπικά μένω πάντα στο cosy:
Να έχετε βέβαια υπόψιν ότι τα ξύλινα σπιτάκια δε φημίζονται για την ηχομόνωσή τους. Απίστευτες ιστορίες ενδέχεται να εκτυλίσσονται στο παρακείμενο δωμάτιο. Ιδιαιτέρως... εκφραστικά ζευγάρια έως και απαγωγή παιδιού από πρώην άντρα κυρίας, που ήρθε ρομαντικό διήμερο με νέο ταίρι, είναι ιστορίες απλών, καθημερινών ανθρώπων άλλωστε (για να μην αναρωτιόμαστε πού κρύβονται όλα αυτά τα "παρατράγουδα" της ελληνικής τηλεόρασης)! Μπορεί βέβαια να αναζητήσετε επίμονα και το τηλέφωνο του Ηρώδη, αν δίπλα σας μένει το μωρό της Ρόζμαρι. Αν τους αποφύγετε κοιμηθείτε ήσυχοι. Αν πάλι όχι μη στενοχωριέστε και φροντίστε να το διασκεδάσετε.

Η ευρύτερη περιοχή είναι πανέμορφη. Αναφέρω τη λίμνη Τσιβλού και τη Ζαρούχλα. Λίγο μονάχα προσοχή στη διαδρομή μετά το χιονοδρομικό γιατί συχνά πιάνει πυκνή ομίχλη και ο δρόμος είναι ολισθηρός. Φτάνοντας όμως, μια βόλτα στο ελατοδάσος και τα παϊδάκια που έπονται θα σας ανταμείψουν. Εδώ πωλείται και ωραιότατη μαρμελάδα βατόμουρο από τον κο Γιάννη αν θυμάμαι καλά – με σήμα μία σαύρα.
Στο πλακόστρωτο των Καλαβρύτων αναζητείστε ένα μαγαζάκι με παραδοσιακά προϊόντα – περίπου στη μέση του κεντρικού δρόμου. Ανήκει στην κα Χριστίνα και στον άντρα της. Δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει επίθετο. Πρόκειται για χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες. Ο ιδιοκτήτης, φιγούρα Έλληνα βοσκού, αν και άνθρωπος του βουνού, είναι ο πιο cool τσέλιγκας που έχω γνωρίσει. Διαβασμένος, και πολύ ξύπνιος θα σας κάνει ένα mini σεμινάριο στο μέλι και αν σας συμπαθήσει θα σας κεράσει τσίπουρα. Από εδώ φεύγετε γελώντας.

Όσο για το φαγητό… στα Καλάβρυτα δε θα πεινάσετε. Η ταβέρνα «Περί ορέξεως», το τσιπουράδικο το «Άρωμα» και το αθάνατο σουβλατζίδικο αποτελούν σταθερές αξίες. 
Για ποτό δοκιμάστε ένα μπαράκι με ροκ μουσική στο τέρμα του πεζόδρομου.
Με σκι ή snowboard  το χειμώνα στο χιονοδρομικό, γουρούνες, πεζοπορίες στο δάσος μπορείτε εύκολα να γεμίσετε τη μέρα. Νομίζω πως θα διασκεδάσετε ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των σπορ.

Καλάβρυτα do not miss:
  • Τα Καλάβρυτα. Είναι παντώς καιρού και θα σας αρέσουν αν έχετε καλή παρέα (είτε τον/ην αγαπημένο/η είτε τους φίλους σας).
  • Παϊδάκια, μπριζολάκια, τυροκαυτερές και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχούλα σας.
  • Μέλι ελάτου. Την ποικιλία βανίλια, δηλαδή το ανοιχτόχρωμο, το ακατέργαστο (αν μη τι άλλο μάθαμε και κάτι!)
  • Αν σας ενδιαφέρει ο θρησκευτικός τουρισμός μόλις βρήκατε το δικό σας παράδεισο. Αγία Λαύρα, Μέγα Σπήλαιο κ.α.
  • Αν έχετε χρόνο πεταχτείτε ως το Σπήλαιο των Λιμνών.
  • Tip: Μπορεί να κάνει πολύ κρύο. Φροντίστε τι ρούχα θα κουβαλήσετε.

Category:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.