10 things you need to know about Monaco


Πριγκηπάτο του Μονακό:

 1. Αξίζει να πάω?
Ναι. Είναι φοβερό πώς έχει καταφέρει ένα τόσο μικρό μέρος να συγκεντρώσει τόσο τουρισμό και φήμη χάρη φυσικά στον πρίγκηπα Rainier III.

 2. Πόσο καιρό χρειάζεται να μείνω για να το δω?
Σε 1 μέρα το έχετε γυρίσει. Συνδυάζετε ιδανικά με κάποιο tour στη Νότια Γαλλία.

 3. Πού να μείνω?
Προτείνω διαμονή έξω από το πριγκηπάτο Μονακό, σε κάποια περιοχή κοντά στη Νίκαια ή τις   Κάννες. Η μετακίνηση είναι εύκολη, είτε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, είτε με τρένο.

 4. Είναι ακριβή η ζωή?
Οι τιμές για φαγητό, ποτό και ό,τι χρειαστείτε κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με την υπόλοιπη Κυανή Ακτή... για να μη σας πω ότι είναι και ένα κλικ χαμηλότερες, όσο κι αν δεν το πιστεύετε!

5. Τι αξίζει να αγοράσει κανείς από το Μονακό?
Αναμνηστικά, αν θέλετε, για τους δικούς σας. Τίποτα άλλο.

6. Τι γλώσσα μιλάνε?
Γαλλικά. Σε αντίθεση όμως με τους Γάλλους, οι άνθρωποι εδώ είναι ως επί το πλείστον πολύ πιο ευγενείς (sorry για τους Γάλλους... αν και τελείωσα γαλλικό σχολείο οφείλω να ομολογήσω ότι η ξινίλα τους σπάει κόκκαλα). Αν δε μιλάτε γαλλικά, τότε θα σας απαντήσουν σε αγγλικά και ιταλικά.

7. Πώς πρέπει να ντυθώ?
Stay cool. Άνετα, όμορφα ρούχα, γιατί πιθανόν να περπατήσετε αρκετά. Ελέγξτε τον καιρό για τυχόν βροχές φυσικά. Πάρτε τη φωτογραφική σας μηχανή και ξεκινήστε τη βόλτα.

8. Πότε να πάω?
Αν λατρεύετε την F1 φυσικά το Grand Prix είναι μια ισχυρή επιλογή. Τσεκάρετε στο calendar -ι και κλείστε εισιτήρια. Ενδεχομένως άλλες πίστες έχουν περισσότερο ενδιαφέρον, το Μονακό όμως έχει πάντα το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Σε κάθε άλλη περίπτωση προτείνεται το καλοκαίρι, καθώς και οι ζεστές περίοδοι του φθινοπώρου και της άνοιξης.

9. Τι πρέπει να προσέχω?
Χμμμ... πώς οδηγείτε! Η αστυνομία εδώ δεν αστειεύεται.

10. Τι να δω?
Αν και έχω πάει 2 φορές το μόνο που έχω δει είναι τον καθεδρικό. Στο καζίνο δεν μπήκα, αν και οι περισσότεροι το θεωρούν εμπειρία, οπότε σημειώστε το. Φυσικά υπάρχει το παλάτι και το μουσείο ωκεανογραφίας. Στο σημείο που στήνονται τα pits στο Grand Prix θα βρείτε ακόμα σημάδια από τα boxes των ομάδων!! Yeah!


Ιδού λοιπόν και μια βόλτα στο Μονακό (σχεδόν ταυτόσημη με το gp lap) από το αγαπημένο f1grip.gr

Καλή διασκέδαση. kiss


Category:

4 σχόλια:

Claire D. T είπε...

Λατρεύω την Γαλλία :) Πολύ όμορφη πρόταση κοπέλα μου! Θα την έχω σίγουρα στο μυαλό μου..

Φιλάκια Πολλά

Εvi είπε...

Ωραία τα tips σου! Θέλω πολύ να γυρίσω τη νότια Γαλλία, κάποια στιγμή θα το κάνω. Πού θα μου πάει...

mariza είπε...

@Claire
Κλαίρη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Σου στέλνω πολλά πολλά φιλάκια!

@cbsg5861
Αααα σε αυτή την περίπτωση έχω να σου πω πολλά. Πέρσι το καλοκαίρι κάναμε road trip Νότια Γαλλία με το αγόρι μου οπότε έχω υλικό!! Θα γράψω και σχετικά post στο μέλλον. Αν το προγραμματίζεις για το άμεσο μέλλον μπορείς εννοείται να μου στείλεις mail. :) Kisses.

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Θέλω κάποια στιγμή να πάω.. είναι από τα μέρη που έχω ακούσει τα καλύτερα!! ΄΄Οπως πάντα πολύ καλή η ξενάγηση και οι πληροφορίες σου!!

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for reading

Ads 468x60px

Featured Posts

http://timefortrips.blogspot.com/. Από το Blogger.